CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Pinky en Petra. Minks wekelijkse column 8-7-2020

 
Pinky en Petra. Minks wekelijkse column 8-7-2020
 
Petra was over de 50, erg koket, altijd tot in de puntjes verzorgd, het haar droeg ze een beetje in Dolly Parton stijl.
In de donkere kamer staarde ze naar een somber niets.
Tranen trokken traag sporen over haar gelaat, het leven was plots veranderd in een nachtmerrie, hoe moest dat nou verder.
De diagnose was duidelijk: borstkanker, geen uitzaaiingen maar de borst was niet te redden, nu die bestralingen, al haar haar was weg!
 
De deur opende zich eerbiedig, iemand knipte het licht aan, snel droogde ze haar tranen, rode ogen onthulde alsnog het diep verdriet.
Haar dochter zette voorzichtig een klein kartonnen doosje op tafel, wenkte en haalde voorzichtig het deksel er af.
Samen keken ze nieuwsgierig over de rand…… daar lag een heel klein kaal vogeltje in een roodbonte zakdoek, de oogjes nog helemaal dicht.
“De moeder is dood mam, het moet verzorgd, door jou? Afleiding?”
 
Kwetsbaar, teer en ontzettend lelijk, je kon het zien ademen, haar moederhart brak en sprak: ach gossie die arme schat”.
Snel een spuitje met pap, lamp erboven, kruik erbij. “Ik noem hem Pinky, van Pink Ribbon”.
 
Zo verstreek de tijd en werd Pinky een mooi, gruwelijk verwend vogeltje, met een prachtig verendekje, die Petra’ s schouder als redelijk vaste verblijfplaats had uitgekozen.
Wanneer hij met zijn kopje tegen haar wang aanschurkt wenst meneer gekriebelt te worden.
Verder vliegt hij vrij door het huis en is er geen veer op zijn lijf die er aan denkt door het open raam te vluchten, ze zijn onafscheidelijk.
Of hij schuilt in haar, gelukkig weer, volgroeide Dolly Parton coupe of hij eet, wat de pot schaft, mee vanaf de rand van haar bord.
 
Onlangs was Pinky ziek -later bleek van de gekleurde hagelslag- een rekening van € 375 was geen bezwaar, Petra ‘s man mopperde over zoveel geld voor zo’n klein k.t vogeltje maar is stiekem ook verliefd.
Ze kwamen elkaar op het goede moment tegen Pinky en Petra, das toch prachtig, en ze leefden nog……wis en waarachtig!!!!:-)
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. Meer: www.conck.nl
 
1891 Young girl with a bird. Berthe Morisot.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco