CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Parker en ik. Minks wekelijkse column 18-11-2020

Parker en ik. Minks wekelijkse column 18-11-2020
 
 
Lang geleden kocht ik in een opwelling een prachtige Parkerpen. Ben van huis uit geen luxepaard, maar bij dit hebbedingetje ging ik voor een etalage in de Haagse Passage door de knieën.
Glanzend rvs, geen vulpen maar een soort van floating ball, het was een lust om er mee te schrijven, wellicht kent u dat klein plezier.
Na de introductie der laptop vond hij zijn laatste rustplaats in de la.
 
 
Nu, na jaren van grove verwaarlozing, meldt zich plots een nieuw doel voor dit kostbaar kleinood: het op verzoek signeren van mijn boek:-).
Ja, dat zou ik fijn met die Parkerpen gaan doen, mooie gelegenheid. Toen ik hem ter hand nam schreef hij nog net zo smooth als ooit. Ondanks de hoge leeftijd had hij qua prestatie zeker niet ingeboet.
Hoewel ook bij deze senior incontinentie een lekkend effect gaf.
Voor ik het door had waren mijn vingertoppen gehuld in voornaam koningsblauw. Erg goede, watervaste inkt, dat dan weer wel.
 
 
Verschoond en voorzien van een peperdure vulling, gekocht bij de kantoorboekhandel op de hoek, lag hij glimmend van trots en popelend van ongeduld te wachten op zijn eervol hergebruik.
Nog een week en dan is ‘De kunst van het kijken’ gedrukt en een feit.
Niet omdat het mijn bundel is, maar net als bij die Parkerpen, tis een prachtig hebbedingetje vol verhalen en full color meesterwerken.
In de verhalen zit ziel en zaligheid van deze Randstadse, plat Haags pratende cafébaas die de meesterwerken er ‘eigenogig’ bij zocht.
 
 
Er zijn meer snoodaards die van deze cadeautjestijd misbruik maken om hun boek te slijten, maar daar ben ik niet zo bang voor.
Misschien wel eens van gehoord??? Sir David Attenborough, Barack Obama, Joost Prinsen, Herman Finkers, dat leest toch geen hond;-).
 
 
OK toegegeven, de concurrentie is moordend maar de 1e druk is al redelijk op weg om te worden opgevolgd door een 2e, echt waar!!
Ik heb er vertrouwen in dat een beetje liefhebber de bundel zal kopen, met of zonder persoonlijke signering door mij en …………Parker.
 
 
Tekst: Mink Out. De bundel bestellen: www.conckshop.nl
 
 
1885 Portrait of a Man Writing in His Study. Gustave Caillebotte (French painter) 1848 – 1894.
1885 Portrait of a Man Writing in His Study. Gustave Caillebotte (French painter) 1848 – 1894.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco