CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Papieren rietje. Minks wekelijkse column 27 juni 2018

 
Papieren rietje. Minks wekelijkse column 27 juni 2018
 
Ik ben begonnen met papieren rietjes, dat schijnt goed te zijn voor het milieu, ja je probeert toch je steentje bij te dragen om bij vertrek een kindermaat ecologisch voetafdrukje na te laten.
Goedkoop is anders, ze kosten 4 cent per stuk terwijl hun plastic broertje slechts een halve cent kost.
Na korte tijd wordt de papieren zuigstang week en krijg je een soort van kartonsmaak in je mond.
Tja, dat papieren ding is echt knudde met een rietje.
“Neen Ahmet, ik hoef geen tasje, zo komen we nooit van die plastic soep af, vissen krijgen dat binnen hé, en gaan dood”.
Ik heb de linnen variant, dat scheelt een hoop, denk ik.
Wat het vervaardigen en steeds weer wassen van deze valiezen met het milieu doen wil ik niet eens weten maar je moet toch wát om je gemoedsrust te sussen.
 
“Wellicht iets voor jou Ahmet, linnen tasjes met je naam er op, zou het volgens mij wel goed doen in onze buurt, hoog geitenwollen sokken gehalte, dat spreekt mensen aan, biologisch, gezond én milieusparend.
Haal uw delicatessen bij Santé en krijg een ecologisch tasje mee”.
 
Nou vraag ik me af of wij wel medeverantwoordelijk zijn voor het maken van dat mooie plasticsoepje in zee, met die postbus 51 terreur in dit lage land zijn we zelfs in staat om een theezakje te scheiden.
Zo van het zakje en labeltje bij het papier, het nietje bij het ijzer, het touwtje bij het rest- en tot slot de theeprut bij het tuinafval.
Dan kan je wel denken het is not my cup of tea maar o wee, buurtregisseurs, boa’s en wie al nog niet meer in de snel aanwassende optocht der wetshandhavers weten u wis en waarachtig te vinden.
 
Nou ja we zien wel, in Rusland en Afrika laten ze de olie gewoon in de natuur weglopen, in België blijven ze kernenergie opwekken in centrales die van ellende uit elkaar dreigen te vallen.
De houtkap neemt toe en de ijskap neemt af en wij hier jeremiëren over plastic rietjes die sowieso toch in de vuilniszak verdwijnen.
Laten we hopen dat deze Hollandse nitwitterij zich als een olievlek over moeder Aarde uitspreidt en dat de natuur zich zodanig herstelt dat je er een puntje aan kan zuigen, met of zonder papieren rot rietje!
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco