CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Overwerken. Minks wekelijkse column 24 -1-2018

Overwerken. Minks wekelijkse column 24 -1-2018
 
Vader verliet ons ouderlijk huis eerder dan wij, zijn 6 bloedjes van kinderen.
Hij had op zijn werk heus wel gezien dat Lenie de receptioniste een representatieve vrouw was, een heel ander type dan mijn moeder die de hele dag als sloof een huishouden met kinderen runde.
En zo kwam van ‘teen tander’, vader moest steeds vaker ‘helaas’ overwerken, soms wel tot diep in de nacht.
Dat het seksuele intimiteiten betrof denk ik wel maar zeker niet ongewenst want Lenie raakte, denken wij achteraf, gewenst zwanger.
Waarschijnlijk was hij door de passionele overmacht in de bezemkast zijn regenjas vergeten aan te trekken, de eikel.
 
Van abortus wilde onze representatieve Lenie niets weten dus werd het een prettige wedstrijd!!!!
 
Maar oké, de kogel was en moest door de kerk dus als variant op de potentiele schoonzoon die zijn aanstaande schoonfamilie moet vertellen dat hij iemand bezwangerd heeft, ging mijn vader, met lood in zijn schoenen, zoiets tegen mijn moeder opbiechten.
 
Het was snel gepiept, vader trok in bij Lenie, en moeder bleef met een gebroken hart en ons piepkuikens achter op het nest.
Dagenlang praatte mijn moeder met ‘goede’ vriendinnen die óók, of al vaker, met dit bijltje hadden gehakt en ‘piek’-fijn uit konden leggen hoe een zo hoog mogelijke alimentatie in de wacht te slepen.
 
Eigenlijk viel het voor ons achteraf gezien wel mee, we konden al op zeer jonge leeftijd zelf onze fietsband plakken, kregen er een opa en oma bij en gingen in de zomervakantie twee keer naar het buitenland.
Sinterklaas en de Kerstman gooide in twee huizen onze pakjes af en met je verjaardag was het dubbel feest.
 
En nu? Mijn moeder is gelukkiger dan ooit, ze gaat met Kees, die valt blijkbaar wel op slovende huisvrouwen. En representatieve Lenie is ook gemetamorfeerd tot huissloof met vier nakomelingen.
Ik vrees dat mijn vader wel weer snel zal gaan overwerken, helaas!!
 
Tekstverklaring: Mink Out. Meer: www.conck.nl
 
Iedere vergelijking berust op puur toeval.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco