CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Orde! Minks wekelijkse column 2-1-2019

1883 Tulip fields. Vincent van Gogh.

Orde!                                   Minks wekelijkse column 2-1-2019

Simone is een frisse dertiger, die graag haar mening deelt.

Nou lijden de meeste van ons aan die neiging maar Simone kan dat op zo’n cynisch vragend toontje, zo van: “Ja, maar wat zou je er van vinden als iemand dat bij jou deed?” Een vileine confrontatie, zeker als ze dit vragen stellend oordeel over jou uitspreekt. 

Eén andere bijzondere eigenschap is de prangende drang te ordenen. 

Stapeltjes wasgoed liggen messcherp en lijnrecht in de kledingkast.

De blikjes kattenvoer, strikt gescheiden op basis van smaak en merk, staan allemaal met hun ‘neuzen’ naar voren in het ‘houdbare-voorraad kastje’ van de strakke inbouwkeuken in haar kaarsrechte rijtjeshuis.

Zelfs M&M’s ondergaan een tijdrovende, handmatige selectie op kleur voordat ze toegang krijgen tot haar watertandende mond. 

De M&M ettertjes zullen, afgaande op de “get in the bowl” tv reclame, zeker niet vrijwillig meedoen aan dit zo op kleur discriminerend werk.    

De inrichting van Simone ’s huis was nog niet evenwichtig genoeg dus op naar Ikea voor een afdruiprek model Ordning.

Kinderen spelen naar hartenlust in de ballenbak. Simone fixeert haar blik, ogen wijd open met een trillend linker lid, ze stort zich in de ballen en gooit alle piraatjes en prinsesjes richting de uitgang.

Eerst denken deze aan een spelletje maar al snel staan ze bedremmeld met trillende onderlipjes en betraande wangetjes buiten de bak. 

Snoevend en rucksichtslos doet ze snel en accuraat haar obsessief werk totdat alle ballen als vier piramides op kleur in de bak liggen.

Als een leeuwin posteert ze zich dreigend voor de ingang van het speelmeubel zodat de ‘ettertjes’ niet in haar opgeruimde ‘bowl’ komen.

Ze hebben Simone, onder druk van Ikea-ouders, in een dwangbuis afgevoerd naar een egaal witte omgeving met rustgevende muziek.

De beterschapskaartjes op het plankje boven haar smetteloos wit bed staan netjes op kleur en formaat gesorteerd.

Een moraal in dit verhaal is er niet, dat riekt weer zo naar orde.

En met Simone……ach, dat zit wel goed en komt heus wel in orde.

Tekstverantwoording: Mink Out.                                   Meer: www.conck.nl 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco