CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Optimistisch!              Minks wekelijkse column 25-3-2020

Optimistisch!              Minks wekelijkse column 25-3-2020

 

We zijn in oorlog, de vijand is sluwer dan ooit, sluwer dan de Grieken die Troje innamen door een list met paard XL.

Sluwer dan de Vietcong die, via tunnels, als paddenstoelen uit de grond plopte en de verraste Amerikanen meedogenloos afslachtte.

Neen, dit is een vijand zonder gezicht, je houd hem niet tegen maar kan hem wel vertragen, dus kop op, we trekken ten strijde!!!

Net als Napoleon B en Adolf H tegen de Russen laten we hem ongestoord binnenkomen en slaan vervolgens keihard toe.

Gevechtstactiek: 1,5 meter afstand en op de bank zitten, lijkt me ff eenvoudiger dan hetgeen die Trojanen en Amerikanen moesten doen.

 

Mijn kroeg: ik zet de leidingen onder water, stroom van de koelingen af, sluit zachtjes de deur en rij met een brok in mijn keel naar huis.

Verplicht dicht, ik ben onderdeel van het strijdplan tegen de nieuwe vijand, het vaderland roept en ik draag graag mijn steentje bij.

Voor de zoveelste keer een dikke, vette streep door mijn financiële onafhankelijkheid, net nu het voor het eerst echt goed leek te gaan.

Mijn verhouding met Den Ouden Neel moet er ook aan geloven.

Om ons geliefd moedertje voor de vijand te behoeden, geen bezoek.

Vanaf de parkeerplaats me een zere strot staan schreeuwen om haar een hart onder de riem te steken en een paaseitje af te gooien;-)

 

Bovenstaande impressies schrijf ik u om aan te geven dat de crisis mij -natuurlijk ook anderen- als een mokerslag raakt, nog lang niet zo hard als zij die iemand verliezen maar toch, tis een flink tikkie.

Ondanks dat probeer ik het luchtig te zien, niet uit onderschatting maar om een tweede vijand, de angst, geen kans te geven.

Zwelgen in zelfmedelijden is overgave. “Voor volk en vaderland!!!:-)  

Angst bestrijden is niet het Corona nieuwsinfuus tot de laatste druppel leeg te zuigen of de tranentrekkende, nieuwe versie van ‘Samen zijn’ van de drie W’s (Willeke, Waylon en Wibi) te luisteren. We gaan niet bij de pakken neer zitten maar pakken door, accepteer de situatie en blijf lachen, hierdoor gaan wij deze vijand verslaan.

Kijk alleen het acht uur journaal, is zat en dat houdt me op de hoogte.

Ik luister muziek en laat deze strijd zo goed mogelijk over me heen komen maar: “VOLK VAN NEDERLAND: BLIJFT OPTIMISTISCH!!!”:-)

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1743-44 The Chocolate girl. Jean-Etienne Liotard (1702 – 1789) – Painter (Suisse).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco