CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Om te huilen. Minks wekelijkse column 20-10-2015

Om te huilen. Minks wekelijkse column 20-10-2015

Einde van de maand, doordeweekse dag, stil in de bar, televisie aan. Ongestoord eten: speklapjes, krielaardappeltjes en met nootmuskaat bepoederde spruitjes waar tussen een klontje roomboter hulpeloos ten onder gaat om nimmer meer boven te komen. Nieuws gulpt, vanaf het flatscreen, de caféruimte binnen.
Aan de dagelijkse zendtijd voor de ontheemde vluchteling begin ik al aardig te wennen. Dankzij een gulp (ja, vind het gewoon een leuk woord) van negatieve berichten kan ik nu gewoon met droge ogen deze catastrofe aanzien. Mensen die onder een plastic zeiltje in de gietregen afwachten op een kans hun grenzen te verleggen.
Aan het eind van de regenboog wacht de beloning, jawel: sobere doch humane opvang. Bijna geen verschil met je eigen huis, na een ‘beklagvolle’, verregende veertien daagse campingvakantie.
Ik stop een vijfde knapperig speklapje in mijn vette bek.

Nu even een echte catastrofe, mijn 153 cm kingsize grootbeeld, speciaal gekocht voor voetbal WK ‘s en EK ’s, zal volgend jaar niet zijn ‘doel’ dienen. Onze jongens zullen wél op het EK 2016 in Frankrijk schitteren, maar dan door afwezigheid. Ja, afwezigheid, een voetbaltechniek die de mannen, een enkeling daargelaten, in de voorfase al tot in de puntjes beheersten. Oefening baart kunst, zullen we maar schrijven. Erg jammer, niet in het minst voor de cafébaas die met dit soort evenementen het bodempje van zijn schatkistje weer eens met wat dukaatjes kan bedekken. Beter geven we het onderwerp, dit menselijk lijden dat een diepe wond heeft geslagen in Neerlands voetbaltrots, buitenspel. Decennia zal de verwerking vergen.
Vergeten???? Het afzichtelijk litteken biedt geen ruimte.

Tijdens mijn vla-triootje bereikt een ander ‘iets’ om van te huilen mijn net- en trommelvliezen. De Nederlandse ui verovert de wereld, maar liefst 462 miljoen kilo export per jaar. Met jawel, de roze ui als onbetwist hardloopspecialist. Wellicht een mondiale baanbreker van de betwiste vrienden en vriendinnen der Roze driehoek. Hebben we dat probleem ook meteen pootje gelicht.
Een internationaal uiencongres ter verbetering der globale uienpositie, moet de uientelers behoeden, voor verkoop van knollen voor citroenen.
Een internationaal uiencongres? Het lijkt Brussel wel, om te huilen. Flat-screen uit, muziekje op, ik ga maar aan de afwas en hoop dat er binnenkort weer wat meer te lachen valt.

Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco