CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

O !!!! Minks wekelijkse column 10-10-2018

 
O !!!! Minks wekelijkse column 10-10-2018
 
 
“Zo, dat is een kekke karretje” sprak de kroegbaas vanaf het terras toen Spike van een fonkelnieuwe, vuurrode fiets afstapte.
“Ja elektrisch Mink, helemaal hip” sprak deze terwijl hij zijn nieuwe trots met een flink aantal forse sloten behing.
Geïnteresseerd, met mijn handen in de zakken, slenterde ik rond het stalen ros, er zat zo’n aan en uit knop op zoals bij apparaten in huis.
“Hoe hard gaat tie eigenlijk”, “nou, zeker wel 45 kilometer per uur, ben zo vanuit Den Haag centrum in Zoetermeer, helemaal top”.
Toen hij het knopje indrukte, lichte het beeldschermpje op, begeleid door allerlei piepjes, een heuse computerfiets die in de verste verte niet meer leek op dat oude postcodeloterij-ding van mij.
 
“Enne, hoe ver gaat tie met één accu Spike?”. “Nou ja, op ecostand wel 180, staat in de folder, en op standje sport zo’n 65 kilometer.
Hij communiceert via een app met je mobile telefoon, en als hij gepikt wordt kan je hem op afstand uit zetten en zelfs blokkeren.
Ze moeten hem dan met zich meeslepen en ik kan zien waarheen”.
 
“Nou, Spike, als je het niet erg vindt dan wil ik er wel ff een stukkie op rijden”, hij keek wat benepen en stemde schoorvoetend toe.
De hele sloten santenkraam, ondanks de geavanceerde antidiefstal features, werd weer afgetuigd en ik nam het rit aan.
Meteen werd ik overspoeld door een gelukzalig gevoel, u kent wellicht die opwinding waarbij je het wel uit kan jubelen van aanzwellende vreugde.
 
Hij ging nog hard ook, was nagenoeg geluidloos en milieusparend, wat kon een mens in deze tijden van opwarming der aardkloot nog meer wensen, ik zou er voor mezelf ook maar eens eentje aanschaffen.
Hield ik mijn nep-Harley voor zon- en feestdagen. Déze kon ik wél in mijn portiek parkeren, wat met de motor sinds kort niet meer mocht.
Met hoge snelheid race-te ik op de stoep de hoek om en kwam met piepende banden tot stilstand: “tering, dit is echt gaaf, wat kost zo’n dingetje nou Spikey, gozahtje?”
“Elfduizend eurietjes Minkie, gozahtje……………”.
”O !!!!”
 
Tekstverantwoording: Mink Out.
 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco