CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Niet snel genoeg. Minks wekelijkse column 8-6-2016

Niet snel genoeg. Minks wekelijkse column 8-6-2016

 

Jacob was mijn kat zonder staart, koning van Transvaalwijk.

Verdere huisgenoten waren Njib en Njab het zebravinken echtpaar, die hun naam dankten aan het geluid dat ze maakten, ook wel neuten genoemd.

Eerst was daar alleen Njab maar toen deze na verloop van tijd als een dood vogeltje, op de onderste stok bleef zitten werd het tijd voor een partner. Een gouden greep, zodra Njib introk bij Njab bleek uit het gekissebis dat we een echt-paar hadden. Er werd wat afgeneut in het kooitje dat stijf tegen het plafond aanhing om de verenpracht uit Jacobs klauwen te houden.

 

Het begon vroeg in de morgen, Njib neute: “njib” en dan duurde het even voordat Njab: “njab” neute. Nu hadden beiden de obsessieve drang, om als laatste te willen neuten, dus was het al gauw een geneut van jewelste. “Njib, njab, njib, njab, njib, njab” zo ging het de hele dag door, een levendig en vrolijk tafereel in huize plafondzicht.

Het vogelbadje werd volop gebruikt, Njib en Njab badderden er lustig op los waardoor er heel wat spetters buiten de kooi belanden.

Spetters die naar beneden vielen, pardoes op de neus van Jacob die verlekkerd iedere beweging van dit gelukkig echtpaar in zich opnam.

 

Eén keer per week moest de kooi verschoond, naar de keuken op de voet gevolgd door een gebiologeerde Jacoppinie (koosnaampje).

“Zal toch wel niet” sprak ik hem toe, zeker wetend dat, door mijn omzichtigheid, hij nimmer de kans zou krijgen toe te slaan.

Steevast ging hij dan vanaf de keukendeur liggen kijken naar de handelingen door mij verricht: kooi op de wasmachine naast het aanrecht, clipsen los, het tralie-gedeelte uit de plastic onderkant lichten en dan vlug op het aanrecht zetten, altijd goed!

 

Totdat, op die fatale dag, de vinkentering uit brak, het ging allemaal zo snel…… slim beest die Njap. Tussen de smalle ruimte van wasmachine en aanrecht ontsnapte hij aan zijn getraliede verblijfsplaats, scheerde in duikvlucht over de keukenvloer om vervolgens weer snel op te trekken. Helaas niet snel genoeg, Jacob sloeg verwoestend toe, krak dat was ‘um’, ik probeerde hem nog te redden maar de arme Njab had de geest al gegeven.

Jacob verliet het vinkentouw en weduwe Njib bleef, door het gemis en de traumatische ervaring, nog lang ontroostbaar.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco