CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Naald in een hooiberg. Minks wekelijkse column 14-4-2021

Naald in een hooiberg. Minks wekelijkse column 14-4-2021
 
 
Eerder had ik verteld over mijn brievenbusfobie nu ‘Cor’ me zo langzamerhand toch wel wat zilverlingen heeft gekost.
Bij weer een rekening maakt mijn hart een sprongetje, niet omhoog maar naar benee in een plots opdoemend afgrondje van paniek.
Toch, door helende hoop gevoed, overwon ik mijn aanwassende angst.
Ik checkte, niet echt doldriest maar meer ‘schoorhandend’, met een soort van te verdragen ongemak ineens dagelijks mijn postbus.
 
 
Zicht op een bericht van de in aantocht zijnde verlosser, waarover mijn 60+ leeftijdsgenootjes hosanna zongen en de loftrompet staken hielp.
Zo sta je, of je leven ervan af hangt, driftig te disco-en en zingt onverschrokken en wereldwijs mee op “I will survive” van Gloria Gaynor.
Een paar pirouetten verder behoor je plots tot een groep kwakkelende prebejaarden, die stillekes hoopt ‘Cor’ te zullen overleven.
 
Een dezer dagen opende ik met het kleine sleuteltje mijn postbus…… Een gouden gloed verlichtte de gehele portiek, het wonder was geschied, daar, in het centrum van die bevrijdende gloed een enveloppe.
Met mijn tong uit de mond ritste ik hem rucksichtslos open en jawel: ook ik was uitverkoren voor een shot wondermiddel van overheidswege.
De oproep wacht, geklemd achter het puntjes-op-de-i-spiegeltje in de hal, geduldig op mijn gang naar de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk.
 
Nu ben ik naar mijn stellige overtuiging zeker geen pil-slikkende vrouw, en, hoezeer ik dat ook betreur, zeker geen 40 lentes meer.
U voelt het al, tis Astra-Zeneca waar ik binnenkort kloek en moedig mijn mouw voor opstroop, om vervolgens dit wondermiddel toe te laten dienen door een voor mij onbekende spuitgast of -griet in opleiding.
De dag vooraf 2 x 500mg paracetamol en gaan met die banaan.
 
Ik zal de duivel -waarin ik ook niet geloof- nog ff flink verzoeken:
Doodgaan door die prik? Laat me niet lachen.
Een hoofdprijs in de loterij heb ik nog nooit gewonnen en de naald die ik in mijn arm krijg vind je echt niet in een hooiberg.
 
Tekst: Mink Out. Voor de bundel: www.conckshop.nl

*1897 Research. Joaquín Sorolla y Bastida.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco