CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Muggenzifters.                   Minks wekelijkse column 4-11-2020

Muggenzifters.                   Minks wekelijkse column 4-11-2020

 

Nou, die bundel van Mink: “De kunst van het kijken” is op een oor na gevild. Hij ligt bij de drukker en zal spoedig ter perse gaan.

Eerst een proefdruk om te checken of we alles wel zeker weten, want het kost een ‘beetje’ en je wil toch geen schilderij ondersteboven of een nummering achterstevoren.

Er gaat net zo’n sloot woorden door je hoofd als dat er water door de Trekvliet stroomt voordat zo’n boek klaar en een beetje toonbaar is.

Tot mijn groot genoegen heb ik heel wat ‘belezen’ mensen om me heen die graag een oogje in het zeil houden en zeker niet toeknijpen.

 

Om deze vrienden en vriendinnen allen te noemen wordt niks maar als u de bundel bestelt kunt u ze stuk voor stuk op de kaft zien glimmen.

Tussen de bloedspatten van het villen door is er één die mij de afgelopen weken intensief heeft bijgestaan en dat is Max.

Je staat er versteld van waar je bij dat afwerken zoal op gaat letten.

Hier een verslagje om aan te geven hoe dat dan werkt:

 

“Die letters zijn wel mager Max”. “Ja, het zijn de meest gebruikte letters voor boeken Mink en anders moet er een groter boek komen”. “Groter, dat kan niet, het is eigenlijk nu al veel te duur Max”.

“Zoals het er nu staat moet ik me te veel concentreren om letters en woorden tot een eenheid te smeden Max, lastig verkopen zo”.

“Zal ik de witmarge ‘tussen de regels door’ kleiner maken Mink, dan staan de zinnen dichter op elkaar, wie weet helpt dat?”

“Zohooo Max, leest ineens lekker soepel, raar hé dat het zo werkt”.  

 

“Nog wat, dat vierkante vervaagkadertje bij die foto op de voorkant is veel beter Max, die uitdagende vingers zie je nu goed, staat tof man”.

“Ja Mink maar die pink zie je niet”. “Ach zonder pink kan ik wel leven”.

“O ja, heb ook bij Sterallures, De bedreiging, Te Laat en Uit de kunst die grote letters meer ruimte gegeven”. “Ja die reden idd schunnig tegen elkaar op Max, geeft geen pas in mijn o zo zedelijk oeuvre:-)”.

“We worden echte muggenzifters van dit werk hé Mink?”. “Zeker Max, Muggenziften met Mink en Max, niks voor ons maar mede daardoor is deze prachtige bundel een feit en daar gaat het uiteindelijk om Max”.

Bedankt Max en al die anderen, zonder jullie was het nooit gelukt.

 

Tekst: Mink Out.   Per 1 dec. de bundel.   Bestellen: www.conckshop.nl

Boekenstal van Jozef Blok, Grote Markt voor de Boterwaag, Den Haag. Theo Mesker (Den Haag 1853-1894).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco