CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Morren.                                Minks wekelijkse column 29-4-2020

Morren.                                Minks wekelijkse column 29-4-2020

 

We zouden van Utrecht naar Amersfoort, dat rijd je zo aan maar in ons geval moesten we lopen en nog wel in het donker.

We waren met honderd, onder de wapenen geroepen, twintigers die de Sovjets op andere gedachten moesten brengen bij een eventueel snood plan heel Europa communistisch te bevrijden.

Kees was de baas en de slimste, dat kon je zien aan de sterren op zijn iele schouders, dit mannetje van stavast liep fier voorop.

Hij was gemiddeld gezien de beste partij om dit zootje langharig tuig in het gareel te houden en veilig naar hun warme bedden te loodsen.

 

Regen striemde de Utrechtse heuvelrug, het bos was donker, de karresporen zompig, laarzen zakten tot aan enkels in modder.   

Geroezemoes klonk: volgens de kaart moest er allang een pad naar rechts zijn, een coördinaat waar ook Kees in stilte mee worstelde.

Het geroezemoes ging over in gemor, het tempo daalde, de sfeer werd allengs grimmiger, negatieve kreten stegen uit de gelederen op.   

   

Tegen zijn plat Haagsche, trouwe metgezel, fluisterde Kees: “ik heb ook geen flauw idee, die afslag bestaat niet”.

“Kees, jij bent de slimste, grijp in nu het nog kan”.

Kees liet halthouden en sprak met straffe stem: “De eerste de beste die ik vanaf nu nog hoor zeiken gaat morgen op rapport en zal niet sloffen, ik leid, jullie volgen, en nu zonder morren verder!”.

 

Zuigend gesop van 200 laarzen was het enige geluid dat nog klonk.

Het bleek een kaartfout, 2 km verderop was de verlossende afslag.

Kees keek schuinweg en opgelucht naar zijn platte Hagenees, gered.

 

Regelmatig denk ik de laatste dagen aan dit leerzaam voorval.

Nu er mensen hun stinkende best doen om die ‘Cor’ crisis zo goed mogelijk te regelen hoor ik meer en meer gemor in de achterhoede.

Er zijn natuurlijk meningen te over maar laat die mensen nou gewoon doen wat zij nodig achten, met hen hebben we, gemiddeld gezien, een beste kans om uit dit donkere bos te komen.

We moeten het liefst even luisteren, door de modder ploegen, hopen dat het goed komt en gewoon ff niet morren.  

 

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1902 Dennenbos. Gustav Klimt.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco