MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Mooie schilderijen. Minks wekelijkse column 27-9-2017

Mooie schilderijen. Minks wekelijkse column 27-9-2017
 
Jaren heb ik er mee rondgelopen, de angst dat iemand me zou betrappen was groot, laat staan de schande en het hoongelach na een valse lastercampagne om mijn helder blazoen te bevlekken.
 
Waar ik passeer zullen sensatielijers van achter hun hand vuilspuiterij in oren van toehoorders fluisteren. Spottende ogen zullen zich doordringend vastpinnen op mijn beschadigd persoon.
Gebukt onder het leed anders te zijn beweeg ik me, bij voorkeur in het duister, schichtig langs stadse gevels voort.
Om deze Quasimodo achtige taferelen voor te zijn kom ik middels dit schrijven uit de kast. Ik maak mijn schip schoon, mest de stal uit, lucht mijn hart en biecht het u, bij deze, in alle openheid op.
 
‘s Nachts, wanneer een ieder, met gesloten ogen, onder zijn dekbed, de inspanning van de voorbije dag verwerkt, ‘metamorfeer’ ik me in een schilderijen fetisjist. Vanachter mijn computer maak ik jacht op mooie schilderijen die ik ‘knip en plak’ en op datum in mappen prak.
 
Ik laat me meeslepen in tijden van weleer, zie hoe mensen leefden, dansten en feesten. Zie hoe het vee op oneindig groene vlaktes graast en een kudde bizons als een stofwolk over de prairie raast.
Dagloners van dauw tot duister op het land, prachtige herderinnetjes zetten kuddes schapen naar hun hand.
Zeeën, meren, boten, baadsters en verraadsters.
Een berg op vele wijze ‘gecanvasteerd’ als bakermat der kubisten.
Zie hoe men ten strijde trok, tegenstand bood, vrede sloot, lichamen bloedrood, jongemannen morsdood.
Hoe men theaters en cafés bezocht, liefde kocht, kinderen kreeg en op het eind ten hemel steeg.
Ik zie vissers, slagers, boeren en hoeren. Bakkers, magere stakkers, dikke rijken die van compassie niets laten blijken. Vrouwelijk schoon, naakt of in glanzend chiffon, meesterwerken, als ik dat eens kon.
Slappe klokken, Eifeltoren, zwevende bruiden en bokken. Een hoed met vis en een pijp die het niet is.
Maakt deze lyrische ode een het eind aan mijn fetisj periode????
Denk niet dat deze ziekelijke fascinatie rampzalig is, integendeel, wilde gewoon even uitweiden, over mooie schilderijen.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2020