CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Mooi pleintje. Minks wekelijkse column 13-5-2015

Mooi Pleintje.                  Minks wekelijkse column 13-5-2015

 

Het is druk, deze zomerse dag op de Grote Markt.

De Griek is terug in deze buurt, vroeger zat hij verderop, maar moest (voor veel geld) vertrekken ter verheffing van de Haagse binnenstad tot een koopwalhalla van internationale allure.

Nu zit deze Zorba honderd meter verderop vol in de zon met uitzicht op Boterwaag, Haagse toren en het prachtige stijlpand; De Volharding van Jan Buijs, die Grieken toch! Hhhhhhhooooppaaaaah.

Levendig uitzicht, een gyros-schotel, het flesje cola en de avondluwte stuwt mijn levenslust naar ongekende hoogten.

Ogen te kort om alles bij te houden; verfomfaaide vaders en moeders zeulen met tassen, kinderen, wandelwagentjes en stepjes. 

Macho kijkende jeugd in trainingspakken op scooters scheuren lawaaiig voorbij.

Kortgerokte verleidsters met pronte borsten passeren de revue, een wolk van vele, gratis Douglasgeuren als mierzoet lokmiddel achter latend. Bankzitters tegenover mij proberen fluitend, de deernen ‘s aandacht te trekken maar buiten de dansende blonde lokken en een smalende lach blijven ze voor hen on-aan-tastbaar.

De sterke arm der wet is hier ruim vertegenwoordigt. Stoere vrouwtjes- en mannetjesagenten op mountainbikes steken hun kunsten en aanwezigheid niet onder terras stoelen of straat banken. Motoragenten en surveillancewagens lijken dit plein als ideale sluiproute van en naar het bureau ‘Jan Hen’ gekozen te hebben.

Veel tijd om een, verboden, slok bier te nemen, krijgen de bankzitters van otrobanda (overzijde) niet.

Om de blikken van deze parate parade, mobiele eenheden te ontwijken, klotsen jaszakken morsig nat, van het schichtig in- en uit halen der goedkope bierblikken.

Voor ik opsta om het leven te vervolgen, valt mijn oog op een slonzige, opgejaagde vrouw gehuld in een lange, zwarte jas. Ze stopt zo’n otrobanda gozer heimelijk wat geld toe. Hij frommelt haar, paniekerig om zich heen kijkend, ook iets in een vuile, veel te oude hand. Ze fladdert een kleine zijstraat in en is verdwenen……. Mooi pleintje.

Tekstverantwoording; Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco