CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Milieulijmen.                        Minks wekelijkse column 12-10-2022

Milieulijmen.                        Minks wekelijkse column 12-10-2022

Hier zit ik dan met een hardloopmailloot, dikke wollen sokken, ochtendjas en warme opapantoffels dit stukje te schrijven.

Luigi Ciapponi 7 maart · La fabbrica ad Asnières 1887 The factory at Asnières. Vincent van Gogh. – The Barnes foundation,Pennsylvania –

 heb alleen, op zijn Hagenees gesproken, ijskâhwe klâhwe, dus moesten de vingertoppen van mijn handschoenen eraan geloven.

Het doet me denken aan een marktkoopman in de extreme winter van ‘78/’79.

De energierekening blijft op deze manier nog een beetje binnen de perken en dat het goed is voor moeder aarde begrijp ik zo langzamerhand ook wel weer.

Voor zover ik me dat zelf niet besefte zorgden anderen daar wel voor.

Het wordt me, als geforceerd trechtervoeren van de gans wiens lever een delicatesse is, ruw en in grote hoeveelheden door de strot gepropt.

Weermannen en vrouwen werpen zich op als ware natuurbeschermers en geven mij het gevoel alsof ík het gedaan heb en zij het allemaal zo goed doen.

Zet de radio aan en een programma heet plots Klimaatstudio of zo.

Binnenkort hebben we ook een heus energieweerbericht, zodat je weet wanneer het slim is de was te draaien en de auto op te laden.

En dan die bloedirritante reclamespotjes van Milieudefensie, met die zwaar overdreven weer berichten van de toekomst. Hagelstenen als tennisballen??

Extinction Rebellion zijn die mensen die als paddenstoelen uit het wegdek ploppen en het verkeer ontwrichtten om ons hun heilige mening op te dringen.

Onuitstaanbaar, maar niet genoeg vonden zij. Nu gaan ze voor de kunst.

Plakken zich met hand of hoofd vast aan dure schilderijen, nadat ze het besmeurd hebben met soep of zo.   

Tot nu toe alleen beschermde doeken. ‘Publieksvriendelijk’, maar wel met een soort afpersingswaarschuwing van het kan ook op onbeschermde canvassen.

Ok, nu weet ik het dus wel, dat we milieuproblemen hebben, ik ben overtuigd.

Maar laat me een klein beetje met rust, anders wordt het echt vervelend.

Er blijkt trouwens geen snelle milieuvriendelijke secondelijm te bestaan.

Ik heb echt gezocht, het bestaat gewoonweg niet. Dus óf het milieulijmen is voor de bühne. Zit na die snelle loskoming bij die Jinek misschien wel wat in.

Óf men gebruikt milieubelastende secondelijm. Wellicht kinderachtig om daar een punt van te maken, maar ik vind dat milieulijmen ook niet echt volwassen.    

Dat Jinek tafelincident had wat weg van iemand, hosanna, op het schild hijsen.

Ok, hij was er uit eigen beweging opgeklommen en had zichzelf ‘onlosmakelijk’ vastgezet, maar dat is ook wat de gemiddelde dictator doet om anderen zijn wil op te leggen. Ik ben best voor een gezond milieu, maar het kan anders.

  

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

  1887 The factory at Asnières. Vincent van Gogh.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco