CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Mijn stad, (vrolijke versie). Minks wekelijkse column 30-9-‘20

 
 
Mijn stad, (vrolijke versie). Minks wekelijkse column 30-9-‘20
 
Na laatst, volgens enkelen, een ietwat negatief beeld van mijn stad te hebben geschetst, nu de beloofde posi(tieve)-versie.
 
Ik woon alleen in het centrum, niet als enige in die omgeving maar alleen in een huis. Toch serveren verscheidene, vriendelijke vrouwen, en soms zelfs een enkele man, dagelijks mijn ontbijt in de huiskamer.
Oké, weliswaar niet in mijn huiskamer, maar in de huiskamer van Den Haag, zo wordt de koffie- en ijssalon Florencia genoemd. Tis van oudsher een begrip en je eet daar voor weinig geld en in een wip:-)
 
Soms laat ik verstek gaan om met de Nep-Harley naar het strand te rijden, want mijn stad is ook nog een prachtig zandstrand rijk. Waar het in de zomer goed toeven is.
Voel me top op zo’n dag. Zonnetje, duikje, drankje, hapje, boekje, paviljoen Boonoonoonoos, einde Keizerstraat met plek voor de motor.
 
Wanneer de zon dreigt te verdrinken zet ik koers naar Simonis, om de innerlijke Mink op peil te houden. Zit ook gewoon in mijn stad hé die haringboer 1.0, is toch mazzel, echt iets om vrolijk van te worden.
 
Op het nachtleven in deze ‘cor’ tijd zullen we maar ff niet te veel ingaan, maar normaal gesproken kan je in mijn stad lekker stappen, hoewel zoals vroeger, tot diep in de nacht en zelfs tot de zon weer opkwam, die tijd is geweest……Hé, word ik toch weer nega.
 
En dan die grachten. Daar gaat het goed mee, mensen met bootjes doorkruisen mijn stad en zien hem eens van een heel andere kant.
Het kost een ‘paar’ parkeerplaatsen maar dan heb je ook wat. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ooit gedempte vaarwegen weer in oude luister zullen worden hersteld, ook iets om je op te verheugen.
 
Dan is er ook nog een heuse voetbalploeg, die zich vorig seizoen weer kranig in de eredivisie wist te handhaven ADO: Alles Door Oefening.
En ik zou een posi-versie schrijven, dus: ondanks het je groen en geel ergeren gaan ze het gewoon weer redden dit jaar, echt waar…. toch!!!
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel.
 
1923-24 Girls with Parasols on the Beach at Viareggio. Isaac Israëls (Netherlands 1865-1934).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco