CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Mensen.                                Minks wekelijkse column 19-7-2023

Mensen.                                Minks wekelijkse column 19-7-2023

Mensen, je komt ze overal tegen als je niet uitkijkt, of als je wel uitkijkt. Wij zijn met zovelen dat je niet om ons heen komt.

Nu ik op vakantie in Scandinavië ben, let ik nog beter op ze.

Ik doe dat altijd, maar nu heb ik er nog meer tijd voor.

In musea, hotels, bij de benzinepomp, langs de weg, zeg maar ff overal.

Het gedrag is wat mij bezighoudt en me verbaast, vermaakt of verwondert.

Dat echtpaar waarvan zij duidelijk de hele grote broek aan heeft. Ze geeft het tempo van het schilderijenkijken aan, hij sjokt er sullig achteraan.

Vijf jonge Jutlandse jongens die vanaf het fietspad allemaal lachend hun duimen opsteken, als ze mij op mijn nep-Harley voorbij zien- en horen komen.

Twee vrouwen, waarvan een in mannenkleding met kort kapsel, die me tijdens het passeren onbevreesd aankijken, een blik of ze me willen vermoorden.

Het Indiase paar dat me tijdens met een praatje bij de koffieautomaat van het tankstation uitnodigt om wat nachten bij hen in Stavanger te verblijven.

De nette bedienende meisjes in het Quedens Gaart koffieding in Ribe, waarmee ik een alleraardigste en zinnige dialoog over het horecavak had.

De oude, bebaarde man die in Zuid Afrika woonde, zijn vrouw te vroeg verloor, daarna niemand meer hoefde, behalve dan zijn goedkope halve liters blikbier.

Het prachtige jonge stel dat tijdens de rol-over wasbeurt van hun auto de paringsdrift flink aan het oppoken waren. Ik gaf hem zo’n blik van dat doe je goed gozah en hij gaf mij, achter haar rug, een knipoog zo van: ja toch.

De vrouw die in het museum gewoon aardig was, waarop diens man me met een plotselinge Bokitohouding gelastte om op gepaste afstand te blijven.

Twee verliefden die boven iedereen uit stegen, en niemand meer zagen staan.

De moeder met kinderwagen op het ellelange wandelpad langs de B weg.

Een mooie vakantie met meer plussen dan minnen zullen we maar zeggen.

Das toch mazzel dat je dat kan hebben, ik voel me echt de koning te rijk.

Maar dan zijn er toch nog de andere menselijke dingen die me bezighouden. Over mensen in mijn omgeving die het gevecht van en voor hun leven voeren.

Ik geniet en kan niets of weinig voor hen doen, schaam me zelfs een beetje.

Voor zover jullie er wat aan hebben, in gedachten ben ik regelmatig bij jullie.   

Beetje een rare wending van dit verhaal, het gaat er om harten onder riemen te steken. Mijn, op dit moment, baden in levensvreugde doet me ook aan hun strijd denken, vandaar deze rare wending. Kon het ff niet laten mensen, sorry.

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

. 1900 Philemon en Baucis. Ferdinand Hart Nibbrig.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco