MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Martine en Josette.            Minks wekelijkse column 28-10-2020

Martine en Josette.            Minks wekelijkse column 28-10-2020

 

Martine en Josette was een onafscheidelijke eeneiige tweeling.

Ze groeiden op in Nunspeet alwaar hun vader vanaf de kansel der hervormde kerk een paar keer per week zijn gemeente toesprak.

Dit charmant Veluws dorp, met zijn lommerrijk gebied, was een heerlijke plek om op te groeien hetgeen onze heldinnen dan ook deden.

Als je een glimp van Martine’s wipneusje zag was Josette vlakbij, of andersom, wat, gezien hun simulariteit, van weinig of geen belang was.

    

Met 16 jaar verdienden ze wat bij in de Elburgse kaasboerderij, waar ze al snel uitgroeiden tot gewaardeerde kazendraaisters van formaat.

Alleen de kazen van Emmenthalergrootte waren voor hen taboe.  

Deze reuzenkazen werden gedraaid door Tjeerd, een forse boerenzoon uit Biddinghuizen, wiens gespierd glanzend lijf regelmatig met steelse blikken door onze wentelteefjes werd gemonsterd.

 

Tjeerd, ook niet achterlijk, zag amoureuze potentie in een van de melkmeisjes en in zijn stoutste dromen zelfs met beiden.

U weet hoe dat gaat, de twee zwermden om Tjeerd heen gelijk bijen om de honingpot, verhit monsterden ze zijn gespannen spierballen.

Overmoedig en vol van jonge jongensbravoure zou Tjeerd wel even zijn eenarmige reuzenkaasdraai aan de dametjes tonen.

 

Hij zette aan, zwierde het gestremde melkmonster met een ultieme krachtsinspanning omhoog, gleed onderuit en werd pardoes bedolven onder de volvette gele gigant. Een laatste luchtuitstoot, een korte stuiptrekking en dat was Tjeerd.

 

De vader van Martine en Josette deed de prachtige uitvaartdienst, met op de voorste rij zijn ontroostbaar kroost.  

Het wentelen praktiseren zij nog steeds, alleen nu zichzelf in verdriet, al zo’n jaar of zestig, zonder mannen en zonder……… kaas.

 

Bent u in Nunspeet en ziet u een zwartgeklede eeneiige tweeling?

Dan opgelet, het zullen die twee zijn….. Martine en Josette.

 

 

 

Tekst: Mink Out.    Inschrijven voor de bundel (per 1 December beschikbaar) : www.conckshop.nl

1615 Still life with cheeses. Floris Claesz. van Dijck.

Website by Splendit 2020