CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Lucht zuiveren. Minks wekelijkse column 19-7-2017

Lucht zuiveren. Minks wekelijkse column 19-7-2017 Het terras is leeg, de olijfboompjes van Ahmed en Gul zijn op een geheime plek en de tafeltjes van René staan veilig binnen. Ik zal u schrijven waarom: het grootste deel van de klandizie viert vakantie en enkel mokkende alimentatievaders of treurende rosémoeders zouden deze stille tijd helemaal tot een hel maken.
Sorry, voor het hartverscheurend janken van een hond, krabbend aan de voordeur om het gemis van zijn dagelijkse koekjesritueel. Excuses voor een enkel buurtkind dat het neusje van haar betraand gezichtje tegen de ruit drukt voor slechts een blik op de Conckelaer lollypot maar ik sluit de deur van het café, ga er zelf ook ff lekker van tussen! Het zag er naar uit dat een motorvakantie naar mijn favo kunstland niet door zou gaan vanwege een plotselinge oliecrisis maar met een net op tijd geplaatst motorblok kon de show toch nog on the road. Naarmate de dag van vertrek nadert stijgt de spanning, nog wat (te lange) verkorte werkdagen, kleine grote schoonmaakjes, nog één dag! Verzekering geregeld en zelfs een kastje voor de Liberté poortjes zodat je bij de Franse Peage door kan rijden zonder dat je geld of pas hoeft te trekken. Niets, zelfs geen slagboom, kan me nu nog tegenhouden in mijn streven naar een korte doch ultieme vrijheid. “Heb jij wel gedacht aan zo’n milieusticker voor Parijs”. “Huuuuhhh, wat bedoel je”. “Moet je aanvragen, duurt drie weken eer je hem hebt, zo niet, zestig euro bekeuring”. Naarstig rommelen op een Franse site. Ik hoef helemaal geen sticker……De motor is sowieso te oud, ik mag Parijs niet meer in, de lucht is bezoedeld, de liefde houdt op. Dan breekt mijn bril, de wereld staat stil, een dag die ik verspil. Dan is het zover, bepakt en bezakt reis ik af, mijn neef met zijn razend mooie vriendin let zoals gewoonlijk op het huisje. Ploenk, ploenk hoor ik in mijn helm, stroom van de TomTom hapert. Kijk bij Delft wat er loos is en moet terug voor een nieuw snoertje. Na een nacht in een vreemd bed (mijn neef en zijn vriendin spelen in dat van mij) nu echt vertrekken om mijn lief illegaal te ontmoeten met of zonder zestig euro bekeuring om de lucht te zuiveren. Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco