CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Lot uit de loterij.                      Minks wekelijkse column 15-5-2024

Lot uit de loterij.                      Minks wekelijkse column 15-5-2024

 

Wat maanden terug kreeg ik van mensen, die mij mogen, staatsloten cadeau voor mijn verjaardag en zo nog meer.

Eén van hen beloofde ik om te delen wanneer er een prijsje viel.

De grote dag brak aan en de duizenden euro’s die veelvuldig uit de radio kwamen zouden nu zo bij Minnekus in het zakje rinkeldekinkelen.

De dag erna met trillende vingers (niet van de drank, maar van de spanning) achter de laptop en zowaar had ik prijs. Een paar tientjes, maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert. € 30 had deze ‘goudkaan’ ff binnen geharkt.

Das wel minder dan de € 50 inleggeld, maar dat betaalden zij die mij mogen.

Met gloeiende wangen en de 3 loten in mijn wit geknokkeld vuistje geklemd, rende ik naar de Appie in de Torenstraat om het substantiële bedrag te innen.

Aan de balie, waar men geen sigaret mag zien, stonden gok-lokkers, klap-in-je-bek zichtbaar, met hun tongen uit de bek naar nieuwe klanten te kwispelen.

Lekker laagdrempelig voor die Poolse arbeidsmigrant met slechts 4 goedkope halve liters blikbier en een heel brood met smeerkaas (3 voor de prijs van 2).

Enfin, het vriendelijke AH meisje gaf me de keus tussen nieuwe loten of geld.

Ja, daar had ik eigenlijk nog niet zo bij stilgestaan. De zelfscankassa’s moest ze tussendoor ook nog ff controleren, dus kon ik nog mooi eventjes nadenken.

Een nieuwe kans op de voor mij klaarliggende miljoenen brak mijn weerstand, dus paste ik € 30 bij. De maand erna ging er wéér geld bij. € 35, nog een kans.

Ze wisten me mooi “aan mijn kloten” en verslaafd te houden, die loterijgasten.

De laatste keer een schamele € 5 winst. Voor het bij mij zo langzamerhand bekende balietje moest er weer € 20 bij. Het kwartje viel, ik kapte er mee.

Ik liet me niet langer aan het lijntje houden door de Staat der Nederlanden, die mij willens en wetens omturnde in een afhankelijke gokjunk.

Ik bedankte het vriendelijke AH meisje en stak de € 5 diep in mijn broekzak.

Dit was een flinke overwinning, of niet? Ik voelde me er in ieder geval erg goed bij. Wat moest ik trouwens met een miljoen, ik had immers alles al.

Dus er kwamen weinig dukaten mijn richting uit, maar daar is wat aan te doen. Zoals een radioreclame óók vertelt, kan je ‘jouw’ eigen gouden dukaat bij de ‘rijksmunt’ kopen. Hij ligt dus gewoon al op je te wachten. Een unieke kans, voor slechts € 409. Weer zo’n lot uit de loterij. Ik zou hem maar snel ophalen.  

         

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

1882 Trekking van de Staatsloterij in Den Haag. Vincent van Gogh.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco