CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Licht griepje 2.     Minks wekelijkse Column 1-12-2021

Licht griepje 2.     Minks wekelijkse Column 1-12-2021

 

Plots lag ik in bed met Cor, dat voelde toch wat onwennig.

Niks mis met twee mannen in een bed, dat moet kunnen, maar het was Covid Cor waar ik de lakens mee deelde.

Positief getest. Dat kon er ook nog wel bij. Intuïtief dacht ik op zeker geen corona onder de leden te hebben, gewoon weer botte pech.

Gelukkig begon de keelpijn tijdens mijn vrije dagen dus waren de cafébezoekers waarschijnlijk niet besmet. Een plotselinge opdracht had een gepland bezoek aan Den Ouden Neel gelukkig ook verhinderd.

Door een serie tegenslagen had een explosie van onmacht laatst mijn doorgaans optimistisch doorzettingsvermogen ruw aan stukken gereten.

Een hevige aanval van woede was het. Het leek achteraf een soort van reset, ik kon gek genoeg weer veel shit hebben zonder te flippen.

 

Nu begon het aftellen der dagen in isolatie. Das gek, je gaat naar bed als je zin hebt, komt er uit als je wakker wordt, tijd doet er niet toe.

Elke dag lang dobberen in een dampend bad met karnemelk-badschuim.

Sinds tijden weer een krant van A tot Z uitgeplozen op de keukentafel.

De koelkast, die al jaren wat potten jam, blikjes leverpastei en een fles kraanwater huisvest, staat nu vet afgestampt forse boeren laten. Hij is gevuld met: gebak, verse soepen, maaltijden, sappen, bonbons, melk.

Vond het gewoon gênant om verdere Florence Nightingales af te slaan.

Neen, het leven is goed in hotel Breedstraat en ik rust nog uit ook.  

Hoewel Treesje, mijn eenogige, dove, demente poes, zo’n 20 keer per dag een gooi naar het record keihard, langdurig, irritant miauwen doet.

Een zacht aaitje doet haar stoppen. Ja zacht, wanneer ze schrikt zit ze uren als een sfinx in de stromende regen en heb ik ook geen rust.

Neem haar mee onder de dekens, in mijn knieholte slaapt ze kalm.   

Dus dankzij Trees is mijn helende rust regelmatig van korte duur.

Kan die quarantainetijd er maar weer snel opzitten, heb er weer zin in.

Trouwens weinig last, geen verlies van reuk en smaak. Komt denk ik toch door die twee prikken. Was ik wel erg blij om, nam veel angst weg. Ben ook 64 jaar met buikvet. Lang leve Rutte en De Jonge…………. Oeps.

 

Tekst: Mink Out. De bundel, voor de feestdagen: www.conckshop.nl

1916 A hot cup of soep. Henry Jacquier.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco