CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Liberte, Egalite, Fraternite. Minks wekelijkse column 20-7-2016

Liberte, Egalite, Fraternite. Minks wekelijkse column 20-7-2016

 

Volle maan boven de Auvergne, camping Mont Bartoux is in diepe rust. Het zwembad zit na de avonddompel tegen de extreme warmte, op slot. In mijn luxe caravan is het goed toeven, maar bij deze temperatuur voelt de nacht verdomd benauwd.

Ik schrijf dit verhaal in de deuropening, zittend op een stoel buiten, af en toe over mijn rug gestreeld door een verkoelend briesje.

Ja, ik ben op vakantie in Frankrijk. Met de nationale feestdag 14 juli stond ook ik in een mensenmenigte naar het vuurwerk te kijken. Gelukkig had ik de verkeerde stad of de goede, het is maar hoe je het bekijkt. Verder wil ik er niet zo op ingaan want zoals gewoonlijk met dit soort verschrikkingen is zowat alles al gezegd.

Op de matrixborden boven de tolwegen stonden wel eenheidskreten Liberte, Egalite, Fraternite. Vrijheid, gelijkheid, broederschap,

dé spreuk van de Fransen na de revolutie (1789) waarbij de Zonnekoning achter de horizon verdween met behulp van dokter Guillotine de uitvinder van jawel, de …………..?

Ook de boodschap: ‘solidair avec Nice’ kwam voorbij of beter gesteld, ik kwam er onderdoor.

Het brengt die slachtoffers niet terug, maar wel een mooi gebaar.

 

Hoe erg dan ook, het leven gaat gewoon door, dus ook mijn vakantie. Motor te rijden is geen optie, te warm en dus een relax dagje.

Lekker op het terras, parasolletje boven mijn bolletje (gister redelijk verbrand), duizelingwekkend uitzicht op het dal

Mocht me vrij achter de bar bewegen dus het koffie apparaat had duidelijk geen vakantie, lekker flesje koud water er bij, top.

Wasje hangt aan de lijn te drogen, met deze warmte kan je als het laatste hangt, het eerste er al weer binnenhalen.

Dit is vakantie met een grote V, rustig aan, de klok is niet belangrijk en het haasten is me ontvlucht.

Nu weet ik hoe zo’n Mexicaan, zittend tegen een muur met zijn sombrero voor het gezicht, zich voelt. Ook begrijp ik ineens waarom hij mañana mompelt als hij alleen al voetstappen denkt te horen.

 

Liberte, Egalite, Fraternite, ‘t klinkt goed, bonjour.

 

Textverantwoording : Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco