CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Leven na de dood? Minks wekelijkse column 8-11-2017

Leven na de dood? Minks wekelijkse column 8-11-2017
 
Een rustig tussenuurtje in het café, de magnetronvrijgezellen-maaltijd staat dampend voor me. Ik koester deze momenten zonder dolende ziel aan mijn bar met een onstuitbare drang naar betaalde aandacht en langdradige warme chocomel met slagroom.
De deur gaat open, shit, zal je net zien, altijd op zo’n momentje voor mezelf, daar gaat mijn AH runderlap met stoofperen en puree.
 
De tegenslag valt mee, het is Gijs, ik zie hem graag binnenkomen, hij heeft zo’n vriendelijk kalme uitstraling. Gijs discussieert zelden maar stelt af en toe zo’n vraag die je met jezelf in discussie laat gaan.
De gesel der harde realiteit heeft hem al meerdere keren lamgeslagen maar telkens gaat hij weer staan en begint gewoon opnieuw.
 
“Neen Gijs, klaar is klaar, ik weet niks van voor mijn geboorte dus als ik, voor de laatste keer mijn ogen sluit lijkt het me sterk dat er nog ergens een feestje is. Trouwens: ik vind één leven meer dan genoeg!”
“God, heb je daar dan niks mee?” “Nou neen Gijs, iedereen moet doen wat hij wil, allemaal knap verzonnen maar voor mij is het niets”.
“En jij, geloof jij in God of zo?” “ Neen, niet echt, maar dat er wat is na de dood daar geloof ik wel in, zoiets als reïncarnatie”.
“Jij bedoelt dat je terug komt als chimpansee of zo?”
“Nou ja, als aap weet ik niet, maar ik voel wel dat ik een oude ziel ben.
 
Pas geleden zat ik er knap doorheen, diepgaande privéproblemen.
Even een lang weekend naar familie in Dover, lekker alleen wandelen over die rotsen, hoog boven de zee.
Ben ik op zo’n rotspunt gaan staan, niet om te springen hoor, maar gewoon om ff op te laden, bek in de wind, gedachten ventileren.
En opeens voelde ik de aanwezigheid van mijn overleden vrouw Joke, alsof ze zei: -kom op jongen ik help je- liet mijn tranen de vrije loop.
Tegelijkertijd komt er een klap energie bij me naar binnen, kon meteen de hele wereld weer aan. Ik weet zeker dat het Joke was, dus dat er niets is na de dood geloof ik niet”.
 
“Nou ja, we zullen zien, voor mij de ultieme rust en voor jou dan het wederzien, denk dat het ons beiden gegund is Gijs”.
“Ben je klaar met eten? Doe mij dan maar een warme chocomel met slagroom en neem zelf ook lekker een bakkie!”
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco