CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Lekkere scheet. Minks wekelijkse column 2-5-2018

 
Lekkere scheet. Minks wekelijkse column 2-5-2018
 
Maan, de dochter des huizes is al maanden van haar a propos.
Met haar moedergevoelens zat het wel goed maar prutsen met levenloze poppen was niet meer genoeg, ze wilde iets echts.
Voor baby’s was ze nog niet klaar, het nachtvlinderen van Jan Rap naar zijn maat beviel haar stukken beter dan het bevallen van een kind.
 
De goudvis, die doelloos rondjes in zijn kom zwom, was het ook niet, leuk idee van pap maar neen. Die tikjes (plonk plonk) tegen het glas, en de appelige blikken van ‘Peentje’ misten de warmte om te gelden als tekenen van genegenheid, t’ was, zeg maar, te afstandelijk.
Op een dag was ze er uit, om haar verzorgende inborst te gerieven moest ze een hond. Pap sprak fijntjes: “als je op jezelf gaat wonen!”
Hij die buurman Joop spottend nafloot als deze Fifi, die zijn vrouw toendertijd ook ineens móest hebben, uit liet. Hij zag de bui al hangen.
 
Een week later, werd een Frans Buldogje met bolle ogen omringt door de vrouwen des huizen, “wat een lekkere scheet, ach kijk dan pap”.
“Ja dat begrijp ik, een lekkere scheet van 2500 euro.
Nou weet ik ook waar de naam ‘Pets’-place op slaat: de klap in je bek als je de rekening krijgt, speciaal voer voor pups, een bench, speciale drinkbakken, hondenspeeltjes, het huis staat er vol van.
O ja, daar in de hoek bij de stoel ligt weer een plasje van Basje”.
Maan mopt het lichaamssap op, ze was nooit zo van het schoonmaken en de onhandig manier van nu belooft niet veel méér voor de toekomst.
 
“Sjezus, wat een lucht, het hele huis vergaat er van, wat is dat?” “Ja uhhhh, dat is altijd in het begin pap, zijn darmpjes moeten wennen aan het andere voedsel”. “Wennen, aan de lucht te ruiken houdt die bol-oog geen darmen meer over, volgens mij is hij verrot”.
Basje splijt met zijn scheten en charme het gezin in twee kampen.
 
5 maanden later blijkt Maan knocked-up (zwanger) van de maat van Jan Rap, een gluten intolerante kickbokser met hondenallergie.
Ze gaan op zichzelf wonen en Basje blijft maar weer bij pap.
En nu, wanneer de avond valt, lopen buurman Joop, pap, Fifi en Basje gezamenlijk door het parkje de horizon tegemoet, soms worden ze zelfs nagefloten. Zo zie je hoe een lekkere scheet het tij kan keren.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco