CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Laatste adem. Minks wekelijkse column 24-8-2016

Laatste adem!                     Minks wekelijkse column 24-8-2016

 

Ik, Mink heb hem vermoord, niet zo vreemd, hij haalde al een poosje het bloed onder mijn nagels vandaan. Hem meegelokt tot in de badkamer van mijn huis en de deur van binnenuit afgesloten. Hier zou het gebeuren, lang genoeg gewacht. Ik pakte een handdoek en rolde één kant om mijn handpalm waarna ik hem met mijn duim vastklemde (de handdoek). Eén vernietigende klap was voldoende, hij stortte ter aarde.

Spijt? Neen: al dik een uur vloog hij luid brommend om mij heen en soupeerde de tijd op, nodig om dit wekelijks stukje te schrijven.

 

Nu in alle rust met een schuldgevoel eindelijk schilderen met woorden.    

Nachtbrakers zwalken huiswaarts, vingers omklemmen een flinterdun plastic tasje. Bij het passeren de geur van shoarma: zonder sla, met alle sauzen. 

De zwerver ronkt onverstoorbaar en schijnbaar tevreden verder.  

Taxi’s racen voorbij, een fiets-poliets rijdt stapvoets, zijn priemende ogen spietsen vast wat het daglicht niet verdraagt.  

Een verse dag- en een vermoeide nachtploeg wisselt stuivers om de fabriek draaiend te houden.

 

Een lichte gloed vanuit het oosten belooft een nieuwe dag.

Kiosken worden gevuld, inktzwarte letters op maagdelijk papier spreken zelden over vrolijks maar des te meer van vuil. Vuil dat door reinigingsmannen als riooljournalistiek in de goot wordt geveegd.

De zon gluurt stiekem over daken, 

Deze stad ontwaakt traag, een fiets kraakt kreunend voorbij, de berijder semi-slaapdronken, zijn ogen nog dik van het hoofdkussen.

Lege straten, nat wegdek, stoom wolkt uit putten, voetstappen weerklinken tegen muren.

Aan deze ontluikende ochtend ontbreekt alleen nog het geluid van een ‘lonely’ saxofoonsolo.

Of liever nog de desolate klank van een enkele mondharmonica bespeelt door die ene aimabele virtuoos. Alleen hij kan deze ochtendleegte, als geen ander, onderstrepen.

Met die muziek zou het heerlijk zijn, te dolen door deze stad.

Bij thuiskomst spreekt de radio: Toots Tielemans heeft zijn laatste adem, in stilte, uitgeblazen.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.          

Website by Splendit 2024

Kinderdisco