CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Krak, krak, krak.                Minks wekelijkse column 28-9-2022

Krak, krak, krak.                Minks wekelijkse column 28-9-2022  

Het was een heel gesjouw die trap op, maar ze begonnen bij de 1e etage. Dan werd het naarmate ze verkochten steeds lichter.

Een lift ontbrak in deze 3 etages hoge flat met zijn uitzichtloze galerijen, die zich over de hele lengte van de straat uitstrekten.  

Peter knipoogde bemoedigend naar zijn maat Kees, stopte het hemd in zijn broek, haalde de handen door het haar en belde bij de eerste woning aan.

Truus, in peignoir afgetopt met warmwaterkrullers, deed geeuwend open.

“Leâh jassie kaupe buâhvrâh, helluf van de près”, sprak hij joviaal leunend op een rolcontainer vol leren jassen, voorzien van prijskaarten en labels.

Vannacht hadden ze de partij weggehaald, nu op zondagmorgen snel verpatsen. “Jezus Peet, dach eâhs dat ut de Jehova’s getùige warûh. Zeikâh gestaule?”

   

**Ik ga niet in het Haags verder, u begrijpt nu wel dat het Hagenezen zijn**

“Nee buurvrouw tis goudeerlijke handel. Winkel ging failliet, droevig verhaal. Vandaar dat we ze voor een zeer aantrekkelijke prijs kunnen verkopen”.

Terwijl Peter zijn verkooppraatje afdraaide hield Kees een (schuin) oogje op de straat om bij een verstoring van de markt tijdig in te kunnen grijpen.

“Tussenhandel” en consument deden beiden goede zaken. Peet en Kees een uitpuilende knip en een groot gedeelte van de flat liep er voor weinig goed bij.

   

Op het bankje onder de palmbomen van de beschilderde blinde muur zat een select aantal flatbewoners in een wolk van leerlucht gezellig bij elkaar.

Daar kwam de wijkagent de hoek om gekuierd en sloot aan bij de groep.

De penetrante lucht en de glanzende jasjes deden hem informeren naar een eventuele leerkraak in de binnenstad het afgelopen weekend.

“Tis toch wat hé. Sommige mensen doen echt alles voor geld. Nee, nee, als we iets geweten hadden zouden we het jou wel vertellen toch Joop, sorry”.

Niemand sprak, zo ging dat in deze louche doch hechte buurt.

Ze hielden het kort en taaiden stuk voor stuk af richting de flat.

Het enige dat de wijkagent nog hoorde was het krak, krak, krak van het kraakleer ‘hoogstwaarschijnlijk’ afkomstig van de leerkraak.     

    

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

                                      1890 Prisoners exercising (or Prisoners’ round) (after Gustave Doré). Vincent van Gogh.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco