CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Klootzakjes             Minks wekelijkse column 24-1-2024

Klootzakjes             Minks wekelijkse column 24-1-2024 

Kijk er zijn natuurlijk misstanden die rechtgezet dienen te worden, dat staat als een meerpaal boven water.

Extreme irritaties waar we met z’n allen vanaf willen. Toch, vaak doet de overbelichting van die problemen meer slecht dan goed.

De meesten van ons trouwe volgers, of wat u wilt makke schapen, worden gedwongen mee te werken aan een oplossing die de veroorzakers niet raakt.

Ik was nu twee keer in Scandinavië op vakantie. De drankprijzen zijn daar extreem hoog om het gebruik terug te dringen. Een snel bezoek aan de supermarkt om nog een paar blikjes bier te scoren ter versnapering onder het schrijven was tevergeefs. Gewoon zware gordijnen voor de drankkoelingen.

Na acht uur in de avond geen drank meer te koop bij de plaatselijke Appie.

Goed geregeld zou je zeggen, maar ik heb nog nooit zoveel dronkaards op straat gezien als in die landen. En mij werd daardoor een recreatief biertje onthouden, geheel;-) Heb een liter melk gekocht, ook goed, maar toch.

Dichter bij huis(vuil) dan. Statiegeld op blikjes en flesjes. Lange rijen bij te weinig inleverapparaten. Irritatie ten top, terwijl de klootzakjes die het geen moer interesseert de boel toch wel gewoon op straat blijven pleuren. Een schroefdop die geopend aan het flesje vast moet blijven zitten en de beleving van het colaklokken danig bederft. Als die cola op was schroefde ik de dop er toch altijd wel op. Apart in een zak bij het plasticafval, hoe moeilijk kan het zijn. Moet ik nog over klootzakjes en plastic schroefdoppen uitweiden?

 

Ik bezoek een fastfood restaurant voor een foute, genotsvolle hap.

Koop voor niet echt weinig wat te eten. Mooi systeem, ze komen het aan je tafel brengen. “Je bent het dekseltje en het rietje bij de milkshake vergeten” vertelde ik de management trainee. “Neen meneer, we produceren zo weinig mogelijk afval, dus geen rietjes en dekseltjes meer, sorry”.

Ze was weg. Dit was haar uitspraak, ik kon het er mee doen. De unieke beleving kon ik verder wel shaken. De beker bleek aardig glad en een deel van de zoete vanillemilkshake ging over mijn hartige eten. Ik had dus eigenlijk al gegeten en gedronken voordat de eerste hap mijn lippen was gepasseerd.

Als ik beduusd wegga kijkt de clown me met een The Jokerlach na.     

Onder het huiswaarts gaan ligt de weg tot twee keer toe bezaaid met een forse partij fastfoodafval. Nou ja, wel zonder rietjes en dekseltjes toch???

Statiegeld, vaste doppen, riet- en dekselloze milkshakes, zwaar irritante regelgeving die van klootzakjes helaas geen makke schapen maakt. 

 

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

1650 Taste. Michaelina Wautier.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco