CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Kinderen van de duivel. Minks wekelijkse column 5-6-2017

Kinderen van de duivel. Minks wekelijkse column 5-6-2017
 
Tegen de zomervakantie is de agenda volgeboekt met feestjes voor de afzwaaiers van diverse groepen 8 der basisscholen.
De tieners hebben er zin in en staan te dringen bij de disco.
Met hun rare haar zouden de aspirant mannen tien jaar geleden voor lul hebben gelopen maar nu schijnen deze kapsels in te zijn.
Sommige vrouwen in spe hebben, met hun moeders aan de kaptafel, de volwassenheid een fors eindje op weg geholpen waardoor er een kloof in de eenheid der klassen dreigt.
Na de nepchampagne gaat de muziek aan en de kloof is al snel gedicht.
 
Een kolkende massa kinderhoofden deint en springt op teksten zo van 4xduurder, Krantenwijk en Kind van de duivel.
Ja die lage landen gangsta-rap, lekker stoer en levensgevaarlijk.
Toch krijg ik steeds het gevoel dat het hier gaat over verre neven uit Amerikaanse getto’s waar ze spuiten, slikken en schieten.
Is het voor de jeugd hier nou ook net zo uitzichtloos als daro, ik kan het niet geloven, maar ja, wie een hit wil scoren moet wel heavy zijn.
 
Dus… uit de kolkende massa kinderhoofden klinkt: “Kind van de duivel”.
Als je er goed naar luistert denk je: ja, wat zal ik zeggen, wel een rare tekst: “Ik ben een kind van de duivel, mama je hoeft niet te huilen, draai het maar op mijn begrafenis”.
In Vriezenveen hebben dertien dominees (een aantal perfect passend in deze diabolische setting) een ‘hoedende’ brief gestuurd naar de schaapjes van hun kudde.
Dit verderf zaaiend nummer van Jebroer, blijkbaar een sarcastische sneer naar Jezus, zou jeugd aansporen tot fout gedrag.
 
Doet denken aan de obscene bewegingen van de Pelvis van Elvis, die de jeugd op een goddeloos pad zouden brengen, deze mensjes werden ook (gemiddeld) gewoon volwassen.
 
Aan de nieuwe mensjes in de discoruimte gaat dit verhaal gelukkig voorbij, ze staan er, zo te zien, zeker niet bij stil en gelijk hebben ze.
Willem Holleder keek vroeger naar Stan Laurel en Oliver Hardy, onschuldige slapstickfilms…….kan nou ook niet zeggen dat hij een engeltje geworden is!!!!!
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco