CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Kijkcijfers. Minks wekelijkse column 18-02-2015

Kijkcijfers.  Minks wekelijkse column 18-02-2015

Zap-zoekend schiet ik door de kanalen die Ziggo mij aanbied. 
Vroeger had je één en later twee kanalen. Na een stichtelijk verhaal van de televisiedominee was het ter elfder ure schluss. Testbeeld was alles dat restte, als de dominee voorbij was werd het stil, echt stil.
Maar ja, ik ga jullie niet lastigvallen met mijn gezemel over: “Vroeger toen”, dit wordt een verhaal van: “Hier en nu”.
Dus; Zap-zoekend schiet ik zonder specifiek doel, door de kanalen heen. Zoals bijna altijd, is mijn eerste aandachts-opeiser Discovery. 
Een aantrekkelijk vrouwtjes- en mannetjes mens survivallen in het regenwoud, gekleed in een strak van snit, Beversport outfit.
Hij een vierkante kaken Rambo commando en zij een ronde borsten paaldans pin-up. Hij alle ervaring in overleven, zij doet ook haar best, dagen geen eten gehad dus honger, honger, honger.

Nou wil het toeval dat in hetzelfde regenwoud een tiental meters verderop, Leo uithangt. Leo is een levens genietende, drievingerige luiaard die kalm neuriënd langzaam van boom tot boom luiert. Ondanks zijn langzame tred heeft Leo geen moment stil gestaan bij het naderend onheil van de twee, veel snellere, hongerlijders. Hoekkaak en Rondborst zien Leo, en in een mum van tijd ligt de laatst genoemde in een gebonden toestand op zijn rug. Neen, niet dood, sudderend in een pan met gebonden saus en cranberries. Springlevend echter met touw, vanwege een discussie tussen de commando en pin-up over de onvrijwillige levensbeëindiging van Leo.
Rambo overtuigt zijn paaldanseresje van het noodzakelijk kwaad, zij stemt met tranen in de ogen toe en Leo gaat voor de bijl.

Nog dezelfde dag bereiken onze helden de Amazonerivier. Door een “toevallig” passerende boot worden ze gered uit hun hachelijke, in scene gezette, situatie. Het was een kwestie van leven of dood. Ja ook voor Leo, die luiert niet meer neuriënd door de bomen. Er heerst nu een doodse stilte alsof……… jawel, de dominee voorbij kwam.

“Wie is de Mol”. Spelletjes spelende Nederlanders zetten in Zuid Amerika een achter-achterstandswijk op stelten. Met armoede als decor voor amusement wordt er stressvol naar een zéér “belangrijk” pakje gezocht………………………. Alles voor de kijkcijfers, Gatverdamme.

Tekstverantwoording; Mink Out.     

Website by Splendit 2024

Kinderdisco