CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Kan dat wel?      Minks wekelijkse column 21-11-2018

 

 

Zo rond de kerstvakantie is t’ weer tijd voor het gala, elke beetje serieuze school doet mee en zo niet dan is er wel een pushende luizenmoeder, al ging het alleen maar om een schone schijn bij de buren op te houden………Kan ik dit eigenlijk wel schrijven? 

 

De meisjes vinden het prachtig, een hele dag in de beauty salon waar, op advies van ma, een hoogglanzende krullenwaterval wordt geplaatst. Tikkende tijdbompuisten verdwijnen onder een dikke laag make-up.

Ze wordt in een peperdure jurk gehesen, klaar voor de grand entree.  Moeder slaakt een tevreden zucht, ons lijdend voorwerpstertje oogt nogal wat instabiel, dit niet in de minste plaats door de hakken van tante Agaath waarop ze geenszins stevig staat.

 

De jongens daarentegen trachten nekkendraaiend te wennen aan de klemmende kraag van hun huursmoking thats rather choking.

Enige overeenkomst met waar de dames van genoten is dat de meeste jonge mannen wat pufjes van pa’ s dure aftershave krijgen opgespoten.

Bovenstaand relaas moet je toch, zonder al teveel reuring, op papier kunnen zetten, hoewel: tikkende tijdbompuisten, choking?  

 

En dan zijn daar de sociale media foto’s, de jongens quasi stoer en onverschrokken, redelijk zichzelf, hoewel zichzelf?     

De dames gaan er, met een nep-innemende kinderblik, onschuldig pruillipje of ‘the best deal’ glimlach, ruckzichlös  tegenaan.

Lijkt veel op een reclamefolder om de waar aan de ‘man’ te brengen.

Sinds mensenheugenis proberen vrouwen zich zo goed mogelijk te presenteren om aan de man te komen dus waarom deze meiden niet. Een geveinsde persoonsweergave is mannen trouwens ook niet vreemd.

 

Dat laatste, aardige gedeelte van ‘waarom die meiden niet’ is gas minderen voordat de actiegroep ter bescherming van prematuur ‘vrouwendom’ zich hierin vastbijt.

Instinctief iets zeggen of schrijven is uit den boze in deze ‘ik wil alles en jij krijgt niets democratie’. We verstikken in zoveel meningen dat de zandkorrels der woestijn erbij verbleken.

In een mum zit het etiket dierenbeul, racist of vrouwenhater op je voorhoofd, en kom nu maar op met die meningen, maar hou het netjes.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                             Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco