CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Je hebt van die mensen. Minks wekelijkse column 30-6-2021

Je hebt van die mensen. Minks wekelijkse column 30-6-2021
 
 
In mijn niet te blussen hebzucht naar kennis jaag ik mezelf naar de verste uithoeken van het internet.
Het spectrum is breed, oogstrelende kunst, harten stelende dieren, muziek, verleden, heden en ga zo maar door. Ik vreet alles tot een hevig knikkebollen mij ‘helaas’ te bedde dwingt.
 
Laatst zat ik in de hoek van de petities. Een onderdaan, van een land ver van hier en de democratie vandaan, had zich uitgesproken.
Dat uitspreken op zich is geen probleem, tenzij het ten nadele is van het voordeel der machthebbers, dat komt je dan duur te staan.
De onderdaan zat nu al jaren geboeid te brommen in een kille kerker.
Of de lezer de petitie voor zijn vrijlating wilde steunen met slechts één enkele digitale handeling. Weet je wat, het is een goed streven, ik doe het gewoon. Een vakantie naar het land van Mao zat er toch al niet in. En enkel de aanblik van die ‘eindeloze’ Chinese muur doet bij mij het zweet al uitbreken.
 
 
De volgende dag een mail van dezelfde petitiesite.
Of ik nog een petitie wilde steunen. Dit keer voor een vrouw, die ook haar mond niet kon houden.
Democratie ok, maar het moest wel leuk blijven en vrijwillig. Zwaar in twijfel maar toch mijn poot strak gehouden. Ik laat me niet manipuleren en voor je het weet is het een repeterende dagtaak.
Hetzelfde als je 1 x aan een goed doel doet. Ze blijven je lastigvallen. Tuurlijk moeten we mensen van een mindere god helpen, maar ik bepaal zelf graag wanneer ik daar zin in heb.
 
 
Nou zag ik laatst een criticus van Poetin, Aleksej Navalny, na zijn herstel van een vergiftiging gewoon in een vliegtuig naar huis gaan.
Hoog in de wolken wist hij dat hem een arrestatie en een lange gevangenisstraf boven het hoofd hing, maar hij ging toch.
Wat een enorme held zeg die kerel, legt gewoon zijn vrijheid in de waagschaal om democratie af te dwingen, terwijl ik een zeikende petitie al vrijheidsbedreigend vind. Ja, je hebt van die mensen.
 
 
Tekst: Mink Out. Bundel verkrijgbaar: www.conckshop.nl
1888 Grimaces et miserè. Fernand Pelez (1848-1913). Olie op doek.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco