CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

IJdelheid? Minks wekelijkse column 4 juli 2018.

 
IJdelheid? Minks wekelijkse column 4 juli 2018.
 
Over het algemeen probeer ik mezelf te zijn en dat lukt, met schade en schande, redelijk goed (denk ik).
t’ Kost links en rechts door de jaren heen wat barhangers maar dat heb ik er voor over. De échte vaste klanten nemen me zoals ik ben, dat probeer ik bij hen ook en daar hou ik van: gelijkwaardigheid.
 
Ik ben geen bling bling gozer maar laatst betrapte ik mezelf er wel op dat ik mijn nep-Harley bij Florencia altijd met de blinkende uitlaten-kant richting keuvelende terrasknakkers parkeer.
Je zou toch denken dat dit een uiting van ijdelheid is.
Nou, ik heb dat woord even opgezocht en ‘men’ beweert dat ijdelheid het zich toeleggen op betekenisloze uiterlijkheden is.
Laat dat nou juist iets zijn wat ik denk te verfoeien.
 
Dus nu wil ik u bewijzen dat ik juist niet ijdel ben en doe dat middels het bekend maken van een, door mij, tot nu toe, angstvallig achtergehouden, geheim.
 
Ik sta niet te trappelen deze onthulling te doen want de kans is groot dat mijn stoer motorrijders-imago onderuit gaat.
De angst dat ik, na deze openhartige bekentenis, niet meer als krasse knar maar als knorrende kneus wordt aangezien doet mij huiveren.
Ik hoop op begrip voor de situatie waarin ik me zojuist geschreven heb en dat u mijn openhartigheid niet tegen me zal gebruiken.
 
Daar komt tie dan: onlangs heb ik twee flexibele plakbrillenglazen gekocht en ze aan de binnenkant van het vizier van mijn helm geplakt met het voornemen dit nimmer aan een sterveling te laten zien.
Een leesbril en motorrijden lijken me sowieso niet te rijmen.
Wellicht zult u denken: is dat alles! Maar voor mij is het toch een hele bekentenis. Nogmaals, enkel en alleen als ultiem bewijs dat ik een broertje dood heb aan ijdelheid.
Eigenlijk nog een miezerig geheimpje ook over een paar lullige plak brillenglaasjes. By the way, het is overigens wel erg handig.
Nou ja, dit verhaal zegt eigenlijk wel genoeg, ik bén gewoon wel
–lichtelijk- ijdel dus bij deze mijn excuses aan degene die ik in gedachte verachtte omdat ik bij hen ijdelheid verwachtte.
 
Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco