CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Hit the town. Minks wekelijkse column 26-5-2015

Hit the town.                                              Minks wekelijkse column 26-5-2015

Pinksteren: erg toe aan een paar dagen: ff niet mijn eigen café.

Wakker worden, mini stol, gourmetten en ’s avonds met vriend Leon: Hit the town, een serie kroegbezoeken vanaf een uur of 11 in de avond, tot laat. Het eerste biertje passeert onwennig de huig.

Café één in het smalle steegje achter Maison de Bonneterie, laatstgenoemde spijtig ingehaald door de nieuwe tijd.  Tja, vroeger was alles anders. De Hollandse muziek staat volop aan, vrouwen met glanzende oorbellen, dansen konten-draaiend, als waren zij Shakira. Mannen volgen nauwlettend deze gratis aangeboden kadettenparade, de eerste akte van het menselijk paringsritueel volgt. Nóg een biertje, op straat roken kan de pret niet drukken. Gekleurde lampjes, vrolijk gestreepte markiezen en buiten-luchtige gesprekken maken een goed begin aan deze avond.

Een steeg verderop is nog wat open, als je het niet weet loop je voorbij. De warenautoriteiten hebben het roken in deze heksenketel nog niet in rook doen op gaan. We kieperen het zoveelste biertje naar binnen, samen met een onlosmakelijk sjekkie, niet gezond maar o, wat genieten we. Zo ook de homo’s en lesbiennes die elkaar vlees knedend staan te tongen. Kan me er niet aan storen, als ze maar gelukkig zijn.

Na-smeulend als oudejaarsvuren een bezoek aan de snackbar. Twee broodjes frikadel speciaal en wat hardgekookte eieren verder, mogen we bij mijn oude vriend Jan Gabors naar binnen, gezellig en overvol.

Ik krijg de microfoon te pakken en trakteer ‘mijn’ hoog geëerd publiek op een robbertje extreem vocaal geweld. Zo extreem, dat hiermee vergeleken, Jan ‘s immer schorre stem, verwordt tot het glashelder sopranen-geluid van een Wiener Sängerknaab.

Veel bekenden en nog meer biertjes verder spuugt de laatste tent ons het ochtendgloren in. Huilend krijsen van twistende meeuwen doorsnijdt de discopiep in mijn oren. Reinigingsmannen zigzaggen met hun motor-aangedreven bladblazers luidruchtig het afval bij elkaar.

Met schelle ‘boogpiep’ en frisse beltoon, komt een Randstadrail-tram de bocht om. Symfonie uit een ontwakende stad.

Taxi, boterhammen, melk, bed, geen wekker aan. Als ik het licht uit doe wordt het niet donker. Draai op mijn zij, omarm het kussen en slaap voldaan in.

Voorlopig weer even uit-gestapt. Hit the town…… Pffffttttttt.

Tekstverantwoording: Mink Out.                       Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco