CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Hij was pas zeven.              Minks wekelijkse column 17-7-2019

Hij was pas zeven.              Minks wekelijkse column 17-7-2019

 

“Tis maar voor drie weken, een soort vakantietje, onze kinderen hebben het goed, hij is pas zeven, vader in de gevangenis, moeder verslaafd, dat kind heeft niets, we nemen hem gewoon”.

 

En daar stond hij dan, Jordy, een verlegen dreumes met één verschoning en tandenborstel in een plastic tasje, drie euro in de zak van zijn trainingspak, een opgeschoren coup met zo’n haarscherpe scheiding, dit manneke zou in onze villawijk niet onopgemerkt blijven.

De eerste week schuchter, na het bedwateren zat hij angstig in een hoekje weggedoken tot bleek dat zijn straf niet kwam.

 

De tweede week trok hij bij en werd een beetje zichzelf, een bloedlip bij Marie-José, dochter van de rechter die links van ons woont, een dik oog bij Floris-Jan, zoon van de directeur inkoop bij Albert Heijn die rechts van ons, in het huis met de rieten kap, woont.

Onze kinderen kwamen er ook niet ongeschonden vanaf, achterin de Range Rover was Jordy onbetwist de machtsspecialist.

Tijdens het eten uitte hij zijn ongenoegen over het gebruik van mes en vork door zijn beker water tegen de muur te gooien.

“Dan geen water, als je denkt dat je er normaal mee om kan gaan mag je dat even aangeven, maar voorlopig even een poosje niet!”      

Bij de Jules delicatessen op de laan stal hij een zakje gesuikerde pinda’s voor zijn zusje thuis. We zijn terug gegaan en hebben het na een ‘welgemeend’ excuus betaald van de drie euro die hij nog had.

 

De laatste week waren onze kinderen naar een hippisch treffen dus hadden Jordy en ik het rijk alleen, vliegtuigen kijken, dat is wat hij dolgraag wilde. Een hele middag bij Rotterdam Airport met chips en cola vliegtuigen gespot, hij babbelde honderduit, een heerlijk kind. Wat extra aandacht en opvoeding zou een stuk schelen, zelfs het gebruik van bekers water gaf geen problemen meer.

 

Aan het eind van de vakantie terug naar zijn huis in de Schilderswijk. Met huilend hart bracht ik hem tot aan de deur, een magere vrouw met holle ogen en een sigaret tussen haar dunne lippen deed open. Jordy keek angstig naar haar op. “Naar binnen!” hij roetsjte langs haar heen, de deur klapte dicht………………. hij was pas zeven!!!!!

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                                   Meer: www.conck.nl

1885 Teasing Children. Fanny Brate.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco