CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Het regent zonnestralen. Minks wekelijkse column 1-6-2022

 

Het regent zonnestralen.   Minks wekelijkse column 1-6-2022

 

Kalme zaterdag na-avond, niemand binnen, ik kan huiswaarts.

En daar zijn ze, Perry en Mike, twee getinte top Rijksgenoten. Mijn voortijdig vrijheidsgevoel ebt weg als sneeuw voor de zon.

“Ha Mink, hoest, hebbie een lekker biertje, Adrie komt ook zo.

Ik leg me gedwee neer bij mijn cafébazen lot, pas me aan en tap de glazen vol.

 

Praten over Poetin het hoe en waarom. Logisch of niet. Meningen verschillen, maar we praten met wederzijds begrip en respect zoals dat hoort en mag.

We leren van elkaar en daar kan menigeen nog wel wat van leren, toch?

 

Na de zware kost gaat het gesprek al snel over de muziek uit jeugdige tijden.

Zij, in hun open Surinaamse disco’s onder maanlicht en palmbomen. Wij beschut onder dak dansend achter weerbestendige steen- en glaspuien.

Een ander decor voor hetzelfde doel: de zoektocht naar een ‘lekker ding’ voor even of een nacht, langer en bij tijd en wijle voor levenslang, langer kon niet.

 

Wij, witte gozahtjes baanden ons een weg ‘through loveland’ op muziek van James Brown en Chaka Khan. Die bruine gozahtjes deden niet anders, hoewel.

Na wat heen en weer gepraat kreeg het verhaal aan de nachtelijke bar toch ff een barre wending (voor de witte gozahtjes dan;-).

 

Mike deed zijn best de naam van een Hollands duo uit de krochten van zijn jeugdige herinneringen op te graven, hoe heetten die gasten ook alweer?

Arno en Gradje? Lange Frans en Baas B? Gebroeders Co? Mike vreesde een slechte nachtrust wanneer hij zich de namen niet zou herinneren.

“Neen, het was, het was……… Acda en de Munnik met dat nummer van het regent zonnestralen, daar waren we gek op in Suriname, een topnummer”.

Acda en de Munnik, Het regent zonnestralen, in Suriname? Mijn klomp brak.

Voor ons witte gozahtjes een raar idee, maar overeenkomsten verstevigen de band.  Toch wel lekker dat het, in deze tijd van tegenstellingen en wantrouwen ook af en toe zonnestralen regent, dat geeft me een zalig zomers gevoel 🙂  

 

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1909 The Sun. Edvard Munch.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco