MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Het licht gaat uit. Minks wekelijkse Column 23-3-2016

Het licht gaat uit. Minks wekelijkse column 23-3-2016

 

Vakantie, Canarische eilanden, samen met haar vriendinnen.

Een hele week zonnen en zwemmen. Vaders passen op de kinderen. Badpak en zonnebrand zitten in de koffer, knuffelen met Basje, Nelleke en Joop. Een traantje vloeit, mama komt snel weer terug en neemt voor allemaal cadeautjes mee.

Zijn vrienden hebben hem hartelijk gegroet en succes gewenst. Fris geschoren sluit hij de deur van het appartement en loopt de trappen af naar beneden. School werd niks, drie jaar werkloos en nu toch deze fantastische kans gekregen. Noem het maar geluk, zo’n lozer als hij, vanaf nu wordt hij de gevierde man.

 

Ze is opgewonden als bij een schoolreisje, alleen het hart is zwaar, ze mist haar gezinnetje nu al. Koffer achterin, verwoed zwaaien naar haar geliefd drietal tot de taxi hun straat uit draait. Op naar het vliegveld waar ze elkaar zullen ontmoeten.

 

Naar de bushalte richting vliegveld. Zijn oude buurjongen staat op de hoek te dealen, hij is blij dat dat voor hem passé is. Eindelijk ontsnapt uit deze kansloze bende. Hij zwaait naar de islamitische slager op de hoek en stapt fors door om niet te laat te komen.

 

In de aankomsthal ziet ze, al springend over de hoofden kijkend, een haar toelachende Ilse op de afgesproken plek onder de klok staan.

Ze wurmt zich door de mensenmassa die richting op. Een galmende stewardessen-speaker-stem brengt haar het echte vakantie gevoel.

 

Hij stapt uit de bus en loopt een overvolle vertrekhal binnen. De stewardessen-speaker-stem klink hol, zijn hart klopt snel, hij ademt zwaar. Rondom de klok is het druk, een nieuwe toekomst.

 

Bij Ilse aangekomen begint meteen het ‘meisjes gegiechel’ over de knappe jongen die recht op hen afloopt, hij opent zijn jas…..Mijn god.

 

“Allah Akbar”, een druk op de knop……………Het licht gaat uit.

 

**Ik wilde iets vrolijkers schrijven maar dat leek me niet gepast, toch? Uit respect liever geen discussie, dank.**

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2020