CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Helder licht. Minks wekelijkse column 2-9-2015

Helder licht.                    Minks wekelijkse column 2-9-2015

 

Als ik ‘s nachts naar huis rijd trekt het schijnsel van de heldere TL buis boven een portiek steevast mijn aandacht.

Hier woonde jaren geleden Marilyn, ik liep tegen haar op tijdens een bruiloft en was meteen verkocht.

Na het omkopen van de DJ en wat koeien met gouden horens, voelde ik tijdens het slowen de warmte van haar delicaat lichaam door een flinterdun jurkje heen. Die bedwelmende warmte waar menig man willoos zijn vingers aan brandt. Van binnen onzeker als een Juffershondje maar van buiten vastberaden als een West Highland White Terriër begon hier onze liaisons dangereux (gevaarlijke verbintenis).

Ja, ze bleek al min of meer bezet te zijn door iemand die niet echt bij haar paste, zei ze. Hij was succesvol bokser maar te ver weg, op de avond dat ik met haar de divan deelde in dit huis van de heldere TL buis.

De bel ging, ze keek uit het raam naar beneden en sprak nerveus: “Er uit, daar is tie”, nou moet u weten dat ik niet voor een kleintje vervaart ben, maar ja een succesvol bokser? Het juffershondje in mij wilde met een hoog stemmetje gillen, IK BEN ER NIET, IK BEN ER NIET!!! Maar de West Highland White Terriër sprak beheerst: “Is there an exit in da house?”

Tegenover haar voordeur was de lift waar Marilyn mijn kleren en schoenen in smeet, ze drukte op de 11e en fluisterde: “217, mijn vrijgezelle buurvrouw Doutzen, je had haar laatst nog gesproken”. Daar ging ik dan, in adamskostuum met de lift (gelukkig) naar boven.

Wát kleding kreeg ik aan, maar toen Doutzen, in kort T-shirt, de deur opende stond ik daar wel als een Christusfiguur in kruisigingstenue.

‘s-Morgens werden we na een korte nachtrust wakker van de bel, Marilyn kwam binnen en gedrieën gebruikten we suf, voldaan en met verwarde haren het ontbijt, was die succesvolle bokser alweer verdwenen ?????? Ik ben niet zo’n complottheorieën figuur maar wellicht was er helemaal geen succesvol bokser aan de deur die nacht.

Bij deze gedachte maakt de gematigde glimlach op mijn lippen plaats voor een grote grijns.

Doutzen doet tegenwoordig iets in mode en aan Marilyn, helaas té vroeg overleden, denk ik nog dagelijks, zolang haar helder licht maar over mij blijft schijnen.

 

Iedere overeenkomst met genoemde personen of anderen berust op louter toeval. Tekstverantwoording: Mink Out.                       Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco