CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Hel op aarde.                       Minks wekelijkse column 29-5-2019

Hel op aarde.                       Minks wekelijkse column 29-5-2019

 

De moorddadige tuinman Volkert, die een ander het recht om te leven zonder berouw afnam, tart smalend onze rechtstaat omdat hij vindt dat zijn rechten wel gelden en de beperkingen opgeheven dienen te worden. Dat kan in onze democratie.

 

Dat Michael een fietsende vrouw ‘niet expres’ van het leven heeft berooft en dreigt zichzelf het leven te nemen is minstens ironisch. 

Volgens ons rechtssysteem mag zelfs deze empathieloze man wél gaan voor de tweede kans (hoger beroep) die zijn ‘prooi’ niet kreeg.

 

Dat Thijs mensen, die met hun honden een blokje om liepen, hoogst waarschijnlijk het hoekje om hielp terwijl hij onder behandeling was heeft ook te maken met ons ‘tolerant’ rechtssysteem.

Dit illuster trio, fine de fleur in een ‘branche’ met overigens ook weer hoofdzakelijk mannen, gaf deze week, bij toeval samen, acte de présence in ‘s Neerlands pers.

 

Dat je dit soort gasten op het verkeerde moment, met of zonder hond, niet tegen moet komen en beter een straatje om kan lopen is overduidelijk dacht ik zo.

Dat deze type’ s hun slopend werk aan slachtoffers en gemeenschap leveren stuit ons flink tegen de borst. Slechts een boute manier van verontwaardiging en een weigering het boetekleed met gepaste spijt, geknakte trots en gebogen hoofd te dragen is hun reactie.

Hartvochtigheid heeft geen plaats gemaakt voor berouwvol dragen.

In weerzin der nabestaanden, die ongevraagd door hen in een hel op aard terecht kwamen blijven ze, ongegeneerd en zonder mededogen, een voor zichzelf zo hemels mogelijke straf nastreven.    

 

Het zijn helaas wrange vruchten……. de wrange vruchten van onze democratische rechtsstaat, tja we zullen het er mee moeten doen.

Nou ja, TBS, verplichte dwangverpleging en 28 jaar is het vonnis dat Michael voorlopig als uitspraak te horen kreeg.

Die zien we, als het goed is, nooit meer terug, een matige hel op aarde voor hem dan, zoals we dat in geciviliseerde landen doen, of je het er nou mee eens bent of niet.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                                   Meer: www.conck.nl

1912 Self-portrait. Emil Nolde.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco