CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Handig, Minks wekelijkse column 9-11-2016.

Handig. Minks wekelijkse column 9-11-2016

 

Tijdens mijn strooptocht naar eten en drinken beweeg ik me, als het even kan, onbelemmerd in mijn territorium.

Nu is ons buurt-Albert Heijntje, zoals de naam al doet vermoeden, niet zo’n hele grote, maar toch lease ik voor optimale bewegingsvrijheid een winkelwagentje.

Niet enkel als verzamelkorf voor de door mij geselecteerde proviand maar ook als opslag van rugzak, motorhelm en verdere essentialia der moderne overlever.

Tevergeefs grabbel ik naar een muntstuk om het eerste winkelwa-gentje in rij van zijn vrijheidsberovende ketting te ontdoen.

“Zeker nog steeds geen nieuwe ‘karretjes-bevrijdingsmunten’ ” vraag ik het immer vrolijk moslimaatje van de klantenservice.

Ze stopt een ‘kleurloos’ wit schijfje met logo in mijn hand. “Er zijn nieuwe” spreekt haar prachtig, met hoofddoek omlijste, gezichtje.

 

Wel even wat anders dan dat prachtig chromen muntje met aanhaak sleutelring van weleer.

Wellicht een forse ‘bonus-aanbieding’ in de ‘tas’ van een slimfit-pak dragende manager. Op zeker dat hij bij de koffiemachine op het hoofdkantoor is gejonast als eerbetoon voor zijn substantiële bezuiniging.

Waardeloos muntje, helemaal nu het van plastic is, dus laat lekker staan die kar, midden op een plein, ze verdienen toch genoeg.

Nee hoor, je wilt het witte schijfje niet kwijt, toch wel makkelijk, dus zet je het karretje netjes op zijn plaats terug.

Bij de uitgang prop ik mijn leasewagen zonder schade in zijn voorganger en haak hem aan.

De argusogen van de straatkrantverkoopster fixeren zich, zoals gewoonlijk, op de inleggleuf maar bij het zien van het kraak noch smaak muntje haakt zij teleurgesteld af.

Bepakt en bezakt naar buiten lopend werp ik haar een gulle groet toe, een zuinig goedemiddag uit haar pruilmondje is mijn beloning.

 

Heel verhaal voor zoiets kleins, wellicht een volgende keer over de plakstripsluiting van de AH vleeswaren en gesneden kaas, ook handig!!

 

Trump, kan dat maar goed gaan.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco