CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Hamburgers.                   Minks wekelijkse column 2-8-2017

Hamburgers.                   Minks wekelijkse column 2-8-2017
 
De familie Pahlavi komt uit Iran en woont nu hier, ze maken overheerlijk ijs dat ze doorverkopen aan de Horeca en dragen zo hun steentje bij aan het steunen van de BV Nederland.
Tien jaar geleden zat het hele gezin op kamer 206 van het AZC bij Luttermerbroek, waar verveling de meest beoefende bezigheid was.
Ze mochten niet zo veel, beetje leren, voetballen maar niet te veel om valse hoop op permanent verblijf in Godsnaam niet aan te wakkeren.
 
De twee zoons, besliepen het stapelbed, waar je slecht op kon zitten. Het bovenbed zat vlak onder een schuin dak waardoor je enkel met geknikt hoofd en gebogen rug kon zitten. Dezelfde lichaamshouding gold ook bij het benedenbed, door een te laag bovenbed.
De familie Pahlavi was Iran juist ontvlucht vanwege het met gebogen hoofd moeten lopen, ze vergoelijkte dit ongemak in comfort maar lacherig als afkicken.
 
Op kamer 208 zat de Libanese familie Abdi, zo moslim als de pest, met een hok vol kleine kinderen.
Soms dronken de Pahlavi’s thee bij de Abdi’s en kregen dan, volgens prachtig Islamitisch gebruik, de draagmoeder nooit te zien.
Het mens zat de ‘Allah’ganse dag met geknikt hoofd en gebogen rug op een onderbed aan het zicht onttrokken door dekens die rondom tussen de staanders gespannen waren.
Het wollen kamertje werd door de heer Abdi, met enige trots, aangeprezen als een gedegen stukje ‘vak’manschap.
 
Het hoogtepunt van de week voor de kinderen was de woensdag wanneer de pot hamburgers met patat en appelmoes schafte.
Bij het wegproppen in de eetzaal liet vader Pahlavi, bij wijze van grap, bij meneer Abdi (zonder vrouw) vallen dat de hamburgers niet Halal zouden zijn. Plotseling grote consternatie, krijsende kinderen, zonder hamburgers en patat, onder vaders armen snel naar boven.
Een half uur later zaten ze, om een onhoudbare situatie het hoofd te bieden, met betraande gezichtjes toch weer aan de lekkernijentafel.
De Pahlavi’s denken toch dat het orakel van het wollen kamertje zich uitgesproken had: “Wel of niet Halal, die hamburgers zullen ze eten!!”
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco