CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Gewoon een griepie!!!         Minks wekelijkse column 28-4-2021

Gewoon een griepie!!!         Minks wekelijkse column 28-4-2021

 

Tegen het Sligrogebouw aan staan wat stoeltjes voor het personeel met riant uitzicht op het parkeerterrein.

De 70-plusser had zich zo’n zetel toegeëigend en genoot met volle teugen en gesloten ogen van de ontluikende zomerweelde.

“Doet u goed meneer, lekker in de zon”. Hij keek me aan: “Ja mijn vrouw is binnen voor boodschappen, je moet toch wat”, lachte hij.

Het werd een gesprek over koetjes en kalfjes waar ik, ondanks dat het mijn haastuurtje was, de tijd voor nam, het klikte, zeg maar ff.

Plots keek hij hulpeloos naar mij op en sprak mat: “Vandaag mijn zoon begraven, corona, 3 weken in coma en klaar, 36 pas, 2 kinderen, had alles voor elkaar, en nu?” De tranen hield hij verdomd knap tegen.     

Had hem tegen me aan willen drukken om troost te bieden, maar dat vond ik net niet kunnen. Heb wat verzachtende woorden gebruikt en ben even langer gebleven, veel meer kon ik ook niet doen ???***

 

**Een online bestelling, voor onze warme Conckelaer-café-hoodie met iconische tekst: ‘Wat zie je er goed uit’, voor iemand mij niet bekend.

’t Was op de route naar mijn huis dus heb ik hem, na een telefoontje, maar even afgeleverd aan de voordeur van de vriendelijke koukleum.

Even later een mailtje: “Hallo, bedankt voor het bezorgen van de trui, misschien leuk om een kleine toelichting te geven van het hoezo en waarom, wellicht ook inspiratie voor een column;)”

 

‘’Conckelaeren’’ is binnen ons gezin een heus begrip geworden de afgelopen maanden. Mijn vader werd begin januari opgenomen op de IC ten gevolge van corona. Het waren ontzettend heftige weken waarbij we een aantal keren dachten dat hij het niet zou redden.

6 weken hebben ze hem, middels kunstmatige slaap en beademing, in leven weten te houden. Voor hem en ons allen een zware tijd.

Als we, door alle spanning geen fut meer hadden om te koken bestelden we dus regelmatig een ‘Conckelaertje’, tis heerlijke saté.

Nu komt mijn vader eind deze week gelukkig weer thuis en dat gaan we vieren met wederom een ‘Conckelaertje’ en daar mag de trui niet bij ontbreken, kan hij er thuis lekker in chillen en bijkomen, dank. **


En dan maar volhouden dat het gewoon een ‘griepie’ is?

 

Tekst: Mink Out.                 Bundel beschikbaar: www.conckshop.nl

1827 The unmade bed. Eugène Delacroix.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco