CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Gesloopte luxe. Minks wekelijkse column 26-2-2020

Gesloopte luxe. Minks wekelijkse column 26-2-2020
 
De woningbouw had in al zijn wijsheid besloten dat er een energielabel aan mijn huurhuis geknoopt zou worden.
 
Een nieuwe combiketel moest geplaatst, doordringende gaten boren in de vloer, een hele werkdag vanaf acht uur ‘s-morgens.
Niet zo schokkend maar voor de horecaman met zijn vals bioritme is opstaan bij het krieken van de dag vreemd genoeg een nachtmerrie.
 
Na koortsachtig zoeken was de oplossing gevonden, vriendinnen met een normaal tikkende biologische klok zouden hun slaapcyclus bij mij thuis voortzetten en ik nam een hotel op het sjiek Noordeinde.
Na een telefoontje met de eigenaar, een vriend van me, was het snel geregeld, tegen een gereduceerd bedrag kon ik 24 uur over de Juniorsuite beschikken, op speciaal verzoek kneep de kamerheer een oogje voor me dicht en kon ik tot 1 uur in de middags uitslapen.
 
Nou leek me 24 uur duimendraaien om optimaal van de geboden luxe te profiteren niets dus koos ik voor een versnapering in het stamcafé.
Een van mijn gevleugelde uitspraken is: “Ik kan wel wachten maar lastig stoppen”, wat inhoudt dat ik wekenlang geen biertje aanraak maar als ik er eenmaal 1 genomen heb………… Zo ook deze nacht.
 
Met een ‘ietwat’ zwalkend beleid liep ik richting mijn luxe slaapplaats.
De lichten in paleis Noordeinde waren gedoofd, zou Doornroosje boven haar spinnenwiel in een diepe slaap verzonken zijn, wellicht kon ik haar wakker kussen, het hek was dicht dus sukkelde ik onzeker door.
Na een geconcentreerd potje sleutelmikken, voorhoofd tegen de deurknop, puntje van mijn tong tussen de lippen, viel ik uiteindelijk met de deur in huis of zoals u wilt met de deur in het hotel:-)
 
Een balzaal van een kamer. In een ultieme poging nog een beetje te genieten van deze voor mij zeldzame luxe nipte ik lodderig nog een glaasje wijn uit de minibar naar binnen, zelfs een flinke Mars uit de snoepschaal kon mij niet meer oppeppen tot een plons in de lokkende reuzenjacuzzi, t ’was klaar. Ook het kingsize bed, waarin ik mezelf al snel verloor, voorkwam niet dat ik bij het wakker worden, ondanks het ontsnappen aan de vroege bedrijvigheid thuis, alsnog gesloopt was;-(.
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. 

1921 The Sleeping Beauty. John Collier.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco