CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Genezen. Minks wekelijkse column 7-10-2015

Genezen. Minks wekelijkse column 7-10-2015

Een flinke rij zwakkelingen staat zuchtend en steunend voor de balie van huisartsenpraktijk Jan Hendrik. Ze wachten op een serieus geval die ín een rolstoel- en áán het zuurstof zit.
“Die nemen er lekker de tijd voor, dat kan nog wel even duren”, zegt een bitch bits. Direct denk ik: als dat maar geen bonje wordt hier in de volksbuurterige Jan Hendrikstraat, het loopt gelukkig niet uit de klauwen. Ik sluit achteraan. Ze draagt een voor haar veel te jeugdige tijgerprint legging, heeft zich evenzo opgemaakt en de bondkraag aan haar kekke jackie is ook wel top voor een tienermeisje.
Zij dringt zich meteen op: ”Ik ben doodziek maar heb mezelf hier heen kunnen slepen” zegt ze, opmerkelijk fluks voor iemand wiens leven aan een zijden draad hangt. Ik knik begripvol van ja en denk bij mezelf: vuile hypocriet, zeg gewoon nee, ik doe het niet.
Als de File veroorzaakster klaar is wordt ze door een soort van bouwvakker weggereden. In het voorbij gaan sist onze tijgerbejaarde met een vernietigende blik ”dat werd tijd”.
Gelukkig heeft de bouwvakker geen zin in een verbouwing.

Nu gaat het snel, en al gauw loop ik achter miss wonderfull de wachtkamer in. Uit vrees dat deze vrouw me nog veel meer fantastische dingen over zichzelf gaat vertellen, zoek ik een plek uit waarbij we zo ver mogelijk uit elkaar zitten. Het maakt haar niet uit, een Surinaamse man is haar volgend slachtoffer.
De monoloog gaat in rap tempo verder: “Ik ben een goed mens en niet vals maar als ze me in de maling nemen dan word ik woest. Als ik over dingen nadenk, komen ze ook vaak uit, dat heb ik nou eenmaal.
En dan die ex van me, die komt steeds vaker, denkt zeker dat hij mij in de maling kan nemen. Hij heeft een kameraad, ik heb hem er voor gewaarschuwd, hij wou niet luisteren, tuurlijk ging het mis. Als ik het er over heb krijg ik gewoon weer pijn in mijn keel, chronische struma.
Ja ik heb vroeger in het stadhuis stage gelopen, juridische afdeling. Mijn zus vond het niks, die was altijd al jaloers op me, ga ik niet meer mee om, dat soort mensen zit ik niet op te wachten”.
“Meneer Out!” Gelukkig, de dokter als ‘verloskundige’: weg was ik.
Zo’n vrouw in de wachtkamer helpt wel, van die doktersbezoekjes ben ik voorlopig weer genezen.
Zou tijgertje door de zorgverzekeraar zijn ingehuurd?????

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco