CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Gekreukte nachtvlinder. Minks Wekelijkse column 25-5-2016

Gekreukte nachtvlinder. Minks wekelijkse column 25-5-2016

 

Het miezert, kinderhoofdjes glanzen in het licht van de oude lantaarn in deze Haagse steeg. Hier liepen ooit de mensen die ik slechts ken van verhalen, schilderijen en foto’s. Toch heeft het iets magisch, alsof je zo van Gogh of Couperus tegen het lijf kan lopen. Een lekkere ouderwetse steeg die zich al eeuwen door het centrum heen slingert.

Het geluid van mijn voetstappen galmt ietwat tegen de muren op. Achter me, een tweede voetstappenserie, het doet me denken aan Jack the Ripper, de scene is er klaar voor. Even schiet het beeld door me heen, van mij, onder een laken, in zo’n koelcel met een kaartje om mijn teen geknoopt.

De tweede stapserie stopt, drie kloppen op de deur, “kom maar binnen” hoor ik gedempt. Ik draai me om en zie nog net een doorleefde mannenkop de steeg afspieden om daarna de deur weer te sluiten.

Het leek me een goed idee, zo’n illegale kroeg. Thuis wachtte niemand en ik had zin in rook en bier.

Drie kloppen later zat ik binnen, de barman deed zijn werk zittend vanaf een kruk. Hij zette een fles bier voor me neer: “geen tap vandaag!”, wist ik dat ook meteen.

Een paar klokken van het koude pijpie bier en een forse trek van mijn shaggie, de perfecte match.

 

Als de rood beglaasde zonnebril haar niet uit de toon deed vallen dan zorgden het té strakke truitje en de té witte zonneklep daar wel voor.

Haar tongval gaf aan dat ze al uren geleden het land der nuchteren had verlaten.

Oude vrouw tussen jonge nachtmensen, hunkerend naar de jeugdigheid die haar duidelijk had verlaten.

Ze lachen je uit, net zoals jij, tig jaren geleden lachte toen je gekwaak nog wel serieus genomen werd, omdat je nog bezat wat je nu probeert te veinzen.

Om dronkenschap te verdoezelen trek je een nuffig gezicht en wankelt weg.

Je laatste stukje jeugd vervliegt uit mijn gedachten, doordat je legging van achter naadloos is uitgescheurd.

 

 

Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco