CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Gefeliciteerd meneer Out. Minks wekelijkse column 12-12-2018

Gefeliciteerd meneer Out. Minks wekelijkse column 12-12-’18
Het zweet brak huisbaas Tim Swinters aan alle kanten uit tijdens het gesprek over de verkoop van het cafépand aan mij.Hij keek me angstig aan en stamelde: “Sorry Mink, ik kan het pand niet leveren, de belasting heeft er beslag op gelegd”. Ineens begreep ik waarom hij de huur altijd handje contantje wilde.

Nu brak mij het angstzweet uit, lijkbleek stamelde ik: “W w w w wat, niet leveren Tim, dat kan je niet menen. Die koop is nodig om het geld, dat ik van vrienden en kennissen geleend heb, uiterlijk aan het einde van deze maand terug te betalen”. Mijn wereld stortte in.

Aangeslagen al de goedgelovige vrienden en kennissen gebeld over de ‘tijdelijke vertraging’, ze konden wel even wachten maar niet te lang.
Op een druilerige vrijdagmiddag na vijven (*) drukte ik op de intercom van het prestigieuze pand van Hakkenbrak en Eiselin notarissen.“Meneer Out, rijdt u de oprijlaan af, dan kan u onder het pand de motor parkeren, een lift naar de tweede etage, kamer eenentwintig”.
Ik parkeerde mijn mager legergroene BMW motortje tussen een vette Bentley en een dikke Mercedes, voor ik het wist zat ik in de lift☺.

Drie kamers vol mensen waren partij in de afhandeling der minnen en plussen van het Tim Swinters imperium: twee veel te jonge exen, crediteuren, de ontvanger der in- en directe belastingen, de gokkastenbaas en ikke.
Heel wat papieren werden ondertekend: “Joop” sprak ik gedempt richting de gokkastenman: “van deze ambtelijke taal, snap ik niet veel kan jij me ff helpen”. “Mink, ik ben partij in deze, dat schiet niet op, teken maar, het zit wel goed”.
Na uitgetekend te zijn sprak de notaris me op gepaste toon aan: “Meneer Out, uw gokkasten-exploitant heeft alles door ons kantoor laten regelen, daar boft u mee. Het bedrag heb ik meteen telefonisch aan u overgemaakt want, naar wat ik vernomen hebt, bent u degene die het geld het hardst nodig heeft, van harte gefeliciteerd meneer Out”.

Tekstverantwoording: Mink Out.       Meer: www.conck.nl

(*) Na vijf uur was het kadaster gesloten en kon geen nieuwe claim meer worden opgelegd op de panden.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco