CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Geëmancipeerde huismannen.      Minks wekelijkse column 8-3-2023

              De notabelen zaten weer aan de bar. De gesprekken zijn altijd goed. Soms een lichthanengevecht, maar altijd met humor.

Het ‘mine is bigger than yours Obi Wan Kanobi’ gebluf slaat op dit soort avonden over van de ene naar de andere “strijder”.

Vaak gaat het over machodingen. Vrouwen, stappen, auto’s, motoren, muziek enzovoort, zeg maar ff het gemiddeld zeer vermakelijk mannengesprek.

“Steelstofzuiger gekocht, dat ding gaat nooit meer weg. Wat een vrijheid, geen snoer en een hoop gemak met pakken en opbergen. Haal uit de oplader en gaan met die banaan. Neen, dan was het met die oude toch wel tobben hoor.

Dit doe je met plezier”. “Ik heb zo’n robot”, is nog makkelijker. Je komt thuis en er is al gestofzuigd. Kost niet weinig, maar dan heb je ook wat”, sprak de belastingambtenaar met veel genoegen.”  “Ik heb zo’n ouderwetse met slang. Die zuigen met 2000 watt, halen die nieuwe nooit”, sprak ex-toneelmeester.

“Ik had een nieuwe wasmachine, Samsung, € 700. Net ding, maar hij lekte. Heb nu een AEG van € 1000. Schijnt veel beter te zijn”, sprak de barman.

De hoofdagent veerde op, “Samsung niet goed? Ik heb er een van € 999, maar die is top. Zit een luikje in zodat je, als hij draait, nog was toe kan voegen”.

“Dat was bij die van € 700 van mij niet, maar als ik op pauze drukte ging hij van het slot en kon het er gewoon nog bij. Kan je zien hoe je gefopt wordt.

€ 300 voor iets dat eigenlijk overbodig is”. De huisarts stapte met een triomfantelijk gezicht in: “Ik heb er een met licht in de trommel, das echt makkelijk man”. “Vooral bij de donkere was zeker”, grapte de projectmanager.

“Die van mij kan ook stomen, voor als je overhemden hebt die stinken.

En een app mannen, heeft die van jullie een app-besturing?”, sprak de barman.

“Een app, hoezo een app?” “Hoezo een app? Jullie wilden toch niet zeggen dat je anno 2023 nog geen app op je wasmachine hebt, ouderwetse types.

Kijk, tegenwoordig kan je de machine gewoon op afstand aanzetten, samen met een zeep dispenser (autodoseringssysteem) kan een kind de was doen.

Wel erg makkelijk als je zonnepanelen op je dak hebt en de wolken trekken weg, wanneer je op je werk zit. Wel ff voor je van huis gaat de was er in doen. Wasmachientje op afstand starten en hij draait helemaal voor niks, snap je”.

Het werd nog erg gezellig. We zijn nu allemaal wasmachine-experts en geëmancipeerde huismannen, maar dat laatste vonden we natuurlijk allang:-).

Ben alleen nog enorm aan het kloten om die verdomde app werkend te krijgen, en dan te bedenken dat ik nog niet eens zonnecellen op het dak heb!

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

Ca. 1730 Jean Siméon Chardin. La Blanchisseuse.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco