CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Geelpakmannen. Minks wekelijkse column 15-11-2017

Geelpakmannen. Minks wekelijkse column 15-11-2017
 
Van A naar Beter in onze drukke randstad doe ik op de motor.
Bij het parkeervakarm tehuis van Den Ouden Neel squeez ik mijn nep-Harley met gemak tussen verpleegstersfiets en scooter in.
Tussen kruimelpikkende duiven, smooth in- en uit parkeren, bij Florencia, voor koffie en aanverwante artikelen, gaat ook in een wip.
 
Ik ga niet in op de, gecultiveerde, geen vinger uitstekende, met of zonder oortjes telefonerende, geen voorrang verlenende en door rood fietsende barbarenhordes die mijn geliefde randstad teisteren.
Er is namelijk geen lettertype zo klein om deze plaag leesbaar op één A4 te beschrijven maar ik moest het even kwijt, dank u wel.
 
“So far so good” zult u denken, maar hier komt het: wanneer ik van één der boven beschreven plekken richting mijn werkplek rij, dringen heuse waanvoorstellingen zich aan mij op.
Deze hallucinaties, in de hoedanigheid van veelal mannen in gele pakken met reflectoren, komen van onder straatstenen en van achter bomen.
Hun handen zitten vaak in het haar en anders wel in de zakken.
Ze brabbelen heimelijk in portofoons en dwingen het verkeer vaak in allerlei bochten die vaker problemen dan oplossingen brengen.
Hun machtsgevoel lijkt vele malen groter dan hun inzicht, tact en kennis van veiligheid, uitzonderingen daar gelaten.
 
Achteraf blijkt mijn gestel wél in orde, de gele fantomen zijn gecertificeerde verkeersregelaars met een studie van drie dagen.
Fijn dat veel bedrijven dit soort oplossingen aandragen om overheden van dienst te zijn, of staat er ergens een honingpot op een grote kier?
 
De geelpakman is veelal een langdurig werkloze die met zijn lage uitkering niet van A naar Beter kwam dus hier een kans ziet???
De opper geelpakman krijgt subsidie omdat hij de ‘steuntrekker’ een baan biedt (minimum loon) en de belasting betaler verstrekt het geld.
‘Goed besteed geld’ kun je zeggen maar het wordt er gewoonweg niet veiliger op en waar het veilig is zijn ze toch echt niet nodig!!!!!!
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl
 
Ik wil alle geelpakmannen zeker niet over één kam scheren maar kon de drang er wat van te vinden niet onderdrukken. (E.a. komt voort uit eigen waarnemingen).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco