MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Folderen.                    Minks wekelijkse column 14 juni 2017

Folderen.                    Minks wekelijkse column 14 juni 2017

 

De vaste folderloper kon niet, tentamens of zo, alles geprobeerd maar niemand was happig.

Ben zo langzamerhand niet een echte loper meer. Beetje last van mijn voeten, maar toch, er zat niets anders op, ik moest het zelf doen.

 

Ik zet als eerste mijn beste beentje voor, begin ik op deze warme namiddag in de wijk achter het café.

De ‘Nee Nee’ brievenbussen neem ik ook mee, zei het met een zekere mate van gluiperigheid. Als ik ze negeer valt zeker tachtig procent af.

Onder het mom van: steun uw lokale middenstand en de ‘iconische’ bekendheid van mijn persoontje als de buurtkroegbaas, leek het risico om met fakkels en hooivorken de wijk uitgejaagd te worden erg klein.

 

Als ik lekker op gang ben schrijnt mijn spijkerbroek tussen de dijen, riem los, broek hoger op de buik en strakker vastsjorren.

Lubach, Weid, Platvoet, bloembakken met margrieten, kinderen eten, de trampoline wacht, een poes soest in de zon.

Goldbloem, Spring in ‘t Veld, Belinfante, genietend inhaleer ik de geur van gemaaid gras en geknipte heggen.

 

Aan een geitenwollensokkenvrouw die haar voortuin wiedt, vraag ik, met het oog op de ‘nee nee’ sticker, of ze een foldertje van de lokale horeca wél in de brievenbus wenst. Ze schudt het hoofd subiet van neen, haar grijze Liesbeth List coupe zwiert, als een zweefmolen, wulps mee. Vriendelijk glimlachend zegt ze “succes”, dat dan weer wel.

 

Janssen, Wong, Spring in ’t Veld, krakende tuinhekjes, grommende hond achter de brievenbus, hitte vibreert boven autodaken.

Vogelzang, Op de Koe, Den Hartog, verzorgde en verwaarloosde perkjes komen overeen met het interieur dat ik door de ramen zie.

Van der Kroft, Van Lanschot, Kuit, een fonteintje vervolmaakt, met vrolijk geklater, dit heerlijk zomeravondgevoel.

 

Houdijk, Demirel, Boomsluiter, links en rechts met deze of gene een praatje over de heg, ze komen weer eens langs, heerlijk zo’n avondje folderen.

Zal het vaker doen, zodra mijn doorgelopen dijen weer geheeld zijn.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.            

Website by Splendit 2020