CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Fijn een stukje fietsen. Minks wekelijkse column 26-8-2015

Fijn een stukje fietsen. Minks wekelijkse column 26-8-2015

Het nieuwe fietspad op de Hoekweg in Voorburg langs de Trekvliet is nog niet klaar, maar wel rij rijp. Alleen nog de nieuwe, ouderwetse straatverlichting en the finishing touch: een steenmotief print. Mijn voorgesteld tijgerprintmotief werd, als niet passend voor een straat van deze statuur, weggestemd.
Enfin, een ieder die dat wil kan via deze fietsstraat (met auto’s te gast) lekker gladjes van Rotterdam naar Den Haag en vice versa rijden, het is maar even dat jullie het weten. Het werkt wel, steeds meer mensen zie ik voorbij pedaleren: afhankelijken, bakfietsers, uitgewekenen, verliefden, enz. Hieronder een greep uit de collectie.

-Verliefden. Hij trapt zich het leplazarus tegen de brug op, maar blijft quasi ontspannen, glimlachend met haar praten. Hevig verliefd zijn ze, dat zie je in één oogopslag aan de manier waarop ze met elkaar op die fiets zitten. Zij achterop in amazonezit met de armen stijf om zijn middenrif terwijl haar lichaam onder zijn arm door steekt. Ze zit als het ware om hem heen gekruld zodat ze in elkaars ogen kunnen versmelten. Deze twee-eenheid krijgt geen genoeg van elkaar. Ik gun het ze, beter gaat het niet worden, of wel. Fijn een stukje fietsen.

-Bakfietsers. Ze zwoegt over het stuur gebogen, zwetend als een otter, het haar voor de ogen, tegen de brug op. Vier rode peenhaar kleuters zitten stierlijk te vervelen in de bakfiets, terwijl ze als koningskinderen gereden worden. Ze denkt: lekker trendy, maar in het vervolg neem ík de auto en gaat hij maar fijn een stukje fietsen@*/#.

-Afhankelijken. U kent het misschien wel, die kinderen met zo’n aangehaakt fietsje achter die grote van papa of mama. Ze hebben het idee dat ze zelfstandig zijn maar gaan waar de grote leider ze brengt. Sturen, trappen lijkt te helpen dus ze gaan er vol overgave tegenaan.
Een tandem-achter-zitter, weet dondersgoed dat hij niet stuurt en lichtjes kan trappen. Hij vind het juist fijn, zo een stukje fietsen.

-Uitgewekenen. Hij rijdt met een rot gang van de brug af, en kijkt schichtig om zich heen. De kinderzitjes zijn leeg en zijn hoofd zit vol. Het huis aan puin geschoten met zijn vrouw er nog in. Geslagen en beschoten aan de grens van Macedonië en nu hopen op rust hier.
Kap is ff met grappen over vluchtelingen. Ga fijn een stukje fietsen.

Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco