CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Ff wennen. Minks wekelijkse column 20-12-2017

Ff wennen. Minks wekelijkse column 20-12-2017
 
Met zes rendierkoppen voor de kerst, vastgesjord achter op mijn nep Harley, kom ik langs de Binckhorst-Macdonald en besluit een avondmaaltje fastfood te gaan wegschrokken.
Om bij het overgrote deel jongere klanten van deze hamburgergigant niet te veel uit de toon te vallen maak ik sinds kort gebruik van de ‘easy-order-kiosk’.
Een grote I-pad waar je je menu al touch-end samenstelt. Contactloos pinnen, neem plaats aan een tafel naar keuze en haal je bestelling op als je nummertje op de beeldbuis, uhhh flatscreen opduikt, ff wennen.
 
Om mijn zes rendierkoppen buiten, met hun tongen uit de bek in de gaten te houden neem ik plaats bij het raam.
Ik excuseer ik me bij een pril Antilliaans stelletje dat wellicht dacht hier de privacy te vinden die ze bij hun ouders missen.
“Sorry, ik moet een oogje op mijn motor houden, ik zal jullie niet afluisteren”. “Geen probleem meneer, ga lekker zitten waar je wil”.
Het meisje, een oogverblindende schoonheid, ‘schittert’ me lachend aan, een vlaag van kortstondige verliefdheid overspoelt me.
 
Zij is kinderlijker dan haar voorkomen veinst, als hij een idee lanceert zegt zij standaard nee of ik wil niet.
Daarentegen laat hij zich in dit paaltjes-af-pis-verhaal meezuigen.
Het kinderlijk meningsverschil en het vruchteloos welles nietes spel dat er uit voortvloeit, komen maar ternauwernood tot een eind.
Terwijl de Filet-O-Fish, op golven bananen milkshake, moeizaam mijn slokdarm door spartelt, spelen zij het spel van man en vrouw.
Hij mega macho, zij quasi koket op gepaste afstand.
 
“We gaan weg” zegt hij standvastig, “neen” retourneert zij uiteraard. Hij blijft zitten. Ik grijp in: “Gewoon gaan, ze komt toch wel achter je aan”. Ze lachen en ik doe mee. Na een poosje staat zij op, hij volgt. “Nee hé, daar gaat mijn goede raad” grap ik ze achterna. Als ze mij langs het raam passeren zwaaien ze, met hun bont gekleurde wollen wanten, gedag en stappen, elkaar innig vasthoudend, de toekomst binnen, ook dat is ff wennen.
 
O ja, die zes rendierkoppen zijn geen echte, en bij de Mac kan je nu al via een app bestellen als je nog niet eens binnen bent, ff wennen.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco